Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkunbacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkunbacon

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

GRØNTSAGSSUPPE
  • 1 spsk. oliven olie
  • 20 G smør
  • 3 fed hvidløg
  • 4 kviste timian
  • 1 løg, grofthakket
  • 400 g kartofler i grove stykker
  • 200 g grønkål i mindre stykker
  • 200 g broccoli i mindre buketter
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • Sort kværnet peber
  • ½ dl fløde (kan udlades)
RISTEDE KIKÆRTER
  • 400 g kogte kikærter, drænet
  • 1 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. seasalt
TILBEHØR
  • Ristede kikærter
  • Friske små stykker grønkål
  • Stykker af kalkunbacon
  • Kværnet sort peber
Print opskrift

Når de køligere dage melder sin ankomst, er der intet som en varm og mættende suppe. Denne grøntsagssuppe med kikærter og kalkun bacon sørger for at holde dig varm og smager forrygende. Smag selv.

 


Sådan tilbereder du retten

GRØNTSAGSSUPPE

1. Varm oliven olie og smør op i en stor gryde, sauter hvidløg, timian og løg uden det bruner.

2. Kom kartofler, grønkål, og broccoli i og hæld grøntsagsbouillon på. Lad det koge i 15-20 min. under låg til grøntsagerne er kogte.

3. Blend med en stavblender og smag til med (fløde), salt og peber.

RISTEDE KIKÆRTER

1. Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.

2. Kom kikærter i en bradepande, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og blandes godt sammen.

3. Bag dem ved 200 °C i ca. 25-30 min til de er sprøde. Vend undervejs.

KALKUNBACON

1. Kom bacon strimler på en bradepande med bagepapir.

2. Bag i ovnen ved 200 °C i ca. 10 -12 min.

3. Kom stegt kalkunbacon på et stykke køkkenrulle.

4. Skær det i mindre stykker.

SERVERING

1. Til anretningen serveres suppen i skåle, top med ristede kikærter, små stykker frisk grønkål, bacon i mindre stykker og sort kværnet peber.  

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.