Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkunbacon
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
GRØNTSAGSSUPPE- 1 spsk. olivenolie
- 20 g smør
- 3 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 1 løg, grofthakket
- 400 g kartofler i grove stykker
- 200 g grønkål i mindre stykker
- 200 g broccoli i mindre buketter
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 tsk salt
- Sort kværnet peber
- ½ dl fløde (kan udlades)
- 400 g kogte kikærter, drænet
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. røget paprika
- ½ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. havsalt
- Ristede kikærter
- Friske små stykker grønkål
- Stykker af kalkunbacon
- Kværnet sort peber
Sådan tilbereder du retten
GRØNTSAGSSUPPE
- Varm oliven olie og smør op i en stor gryde, sauter hvidløg, timian og løg uden det bruner.
- Kom kartofler, grønkål, og broccoli i og hæld grøntsagsbouillon på. Lad det koge i 15-20 min. under låg til grøntsagerne er kogte.
- Blend med en stavblender og smag til med (fløde), salt og peber.
RISTEDE KIKÆRTER
- Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.
- Kom kikærter i en bradepande, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og blandes godt sammen.
- Bag dem ved 200 °C i ca. 25-30 min til de er sprøde. Vend undervejs.
KALKUNBACON
- Kom bacon strimler på en bradepande med bagepapir.
- Bag i ovnen ved 200 °C i ca. 10 -12 min.
- Kom stegt kalkunbacon på et stykke køkkenrulle.
- Skær det i mindre stykker.
SERVERING
- Til anretningen serveres suppen i skåle, top med ristede kikærter, små stykker frisk grønkål, bacon i mindre stykker og sort kværnet peber.
Tips
Sådan tilberedes kalkunbacon til perfektion
Vidste du, at kalkunbacon også kan tilberedes i airfryer og på panden? Uanset hvilken tilberedning du ønsker, kan du finde inspiration og smagfulde opskrifter i vores guide.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 632 |
Energi (kcal) | 68 | 429 |
Energi (kJ) | 284 | 1794 |
Fedt (g) | 2,6 | 17 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 0,8 | 4,8 |
Kulhydrater (g) | 9 | 58 |
-heraf sukkerarter (g) | 1,9 | 12 |
Kostfibre (g) | 2,3 | 14,8 |
Protein (g) | 3 | 16 |
Salt (g) | 0,6 | 3,6 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.