Sandwich med hønsesalat og kalkunbacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Sandwich med hønsesalat og kalkunbacon

  • 25 min.

Ingredienser

  • 4 vagtelæg
  • Friske ærteskud
  • Lidt smør
  • Brød efter smag
Hønsesalat Print opskrift

En nem hønsesalat med cremefraiche i en blød rugbrøds- eller grovbolle, baseret på kyllingebryst og grillet kyllingebryst med bælgede ærter. I salaten er der kalkunbacon, stegte svampe, friske urter, majs og ærter.

Sandwichen er toppet med friske ærteskud og små kogte halverede vagtelæg (miniæg), som er sjovt for børn.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog de små vagtelæg i 4 minutter (de må ikke komme direkte fra køleskabet, så ’popper’ de), og læg dem i koldt vand i et minuts tid, så er de nemmere at pille.
  2. Steg kalkunbacon sprødt i neutral olie og afkøl på fedtsugende papir. Skær kalkunbacon i mindre stykker.
  3. Steg østershatte gyldne i lidt mere neutral olie. Vend dem undervejs. De må gerne få lidt stegeskorpe. Køl svampene af og hak dem i ønskede stykker alt efter for ”svampe-forskrækkede” ens børn er.
  4. Riv kyllingebrystet i mindre stykker.
  5. Rør cremefraiche, mayonnaise og dijonsennep sammen i en skål, smag blandingen til med krydderurter samt salt, peber og evt. citronsaft.
  6. Tilsæt kyllingebryst, kalkunbacon, de stegte svampe samt ærter og løse majs til blandingen.
  7. Smør nu dit brød og top det med hønsesalat, halve vagtelæg og evt. ærteskud.

 


Tips

Almindelige æg er også fine at bruge i opskriften, men de små vagtelæg bringer smil frem hos børn.

 

Vil du have inspiration til flere sandwichopskrifter?

Vi har samlet et opskriftsunivers, der er fyldt med lækre variationer af sandwichopskrifter til frokosten og madpakken. Uanset om du er til de velkendte klassikere eller gerne vil prøve noget nyt, så er der masser af gode muligheder og spændende fyld at udforske.

Se vores lækre sandwichopskrifter

 

Nye idéer til farverige salatopskrifter

Du kan tage et kig i vores opskriftsamling og blive inspireret af vores mange salater. Uanset om du søger en ny vinkel på en velkendt favorit eller er klar til at udforske nye smagsoplevelser, har vi noget, der passer til enhver smag.

Giv dig i kast med vores udvalg af salater

 

Sådan tilbereder du kalkunbacon

Vidste du, at kalkunbacon både kan tilberedes i airfryer og på panden? Lige meget hvilken tilberedning du ønsker, kan du finde vores guide til de forskellige tilberedningsteknikker på denne samlede temaside omkring kalkunbacon, velbekomme!

Se opskriften som video:

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 660
Energi (kcal) 155 1027
Energi (kJ) 650 4295
Fedt (g) 10.7 71
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.6 17.2
Kulhydrater (g) 6 39
- heraf sukkerarter (g) 2.2 15
Kostfibre (g) 1.2 7.7
Protein (g) 10 63
Salt (g) 0.9 6.3
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱