Grønne spinatvafler med hamburgerryg og salat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Grønne spinatvafler med hamburgerryg og salat

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

VAFLER
  • 1 tsk. bagepulver
  • 125 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 125 g skyllet og tørret spinat
  • 3 æg
  • 3 dl letmælk
  • 1 tsk. salt
  • Kværnet peber
  • Smør til stegning
  • 1-2 pk. Den Grønne Slagter Hamburgerryg
SALAT
  • 200 g skrællede gule beder skåret i stave
  • 200 g cherrytomat i halve
  • 50 g skyllet feldsalat
  • 1 salatløg skåret i tynde skiver
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og kværnet peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

GRØNNE VAFLER

  1. Bland bagepulver, hvedemel og fuldkornshvedemel.
  2. Blend spinat, æg, mælk samt salt og peber, til det er helt grønt.
  3. Rør melblandingen i den grønne væske og lad dejen trække 30 min. på køl.
  4. Smelt 1 tsk. smør i et vaffeljern og steg vaflerne en efter en, til de er gyldne.

SERVERING

  1. Bland alle ingredienserne til salaten sammen og smag til med salt samt peber.
  2. Knæk vaflerne fra hinanden til hjerteformer og placér en skive hamburgerryg mellem to vaffelhjerter.
  3. Servér salaten ved siden af. Vaflerne kan også pakkes til madpakke, og salaten emballeres i en bøtte med tætsluttende låg.

Velbekomme!

 

Hurra! Vi elsker vafler – og nu er det OK at spise dem morgen, middag og aften! Det er nemlig blevet populært at blende en portion spinat ind i dejen til dine vafler, og dermed bruge de sprøde delikatesser til at få endnu mere grønt ind i kosten – kan det næsten blive bedre. Og ikke nok med at vi har gjort vaflerne grønne – vi har også kommet fuldkornsmel i dejen, så du kan sætte flueben i dit fuldkornsregnskab for den dag.

Spinatvaflerne pakkes i denne opskrift om et saftigt stykke hamburgerryg, men du kan også bruge andre former for pålæg, som for eksempel Den Grønne Slagter Kyllingebryst med Chili.

Vaflerne er super dekorative – faktisk så flotte, at denne frokostret nemt kan trylles om til en lækker forret som optakt til en lækker og lidt grønnere aftenmenu! Se vores tips til det nedenfor.

 


Tips

  • Grøn er vores yndlingsfarve, så vi er vilde med disse grønne vafler! Men du kan nemt lave vafler i alle mulige andre farver, og stadig få et ekstra skud grøntsager ind i kosten. Du kan for eksempel lave orange vafler ved at rive 125 gram skrællede gulerødder groft, og vende dem i dejen. Eller hvad med de flotteste, pink vafler, som har fået 125 gram revne, rå rødbeder i dejen fra begyndelsen? Et skønt syn i madpakken – og måske en kærlig hilsen, til én, du særligt godt kan lide..?
  • Hvad med at give din grønne ’vaffel-sandwich’ endnu mere kulør – og samtidig tilføje knasende sprødt grønt og lækker syrlighed? Prøv at pynte de fyldte vafler med disse sprøde, krydrede syltede rødløg. Følg opskriften, og lav endelig rigeligt, for du kan med garanti finde noget at bruge de flotte rødløg til. De går nemlig både til sandwiches, på smørrebrød og som topping på salater. For eksempel denne baguette med veggiepålæg, ærtepure og rødløg.
  • Vi kunne godt blive fristet til at servere denne lækre frokostret som forret! Anret lidt af den blandede salat i den ene side af en pæn tallerken. Saml derefter et par vafler om hamburgerryggen, og placer midt på tallerkenen. Pynt med en top frisk persille eller rucola. Og server gerne en lækker cremet dressing til som for eksempel vores tartarsauce til. Hvis du går efter den lyserøde variant, som beskrevet ovenfor, så er den ideelle forret til en hyggelig Valentines Middag i hus!

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.