Frikadellespyd med lun couscoussalat
- 35 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 200 g Den Grønne Slagter Frikadeller
- 2 dl couscous
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 100 g fetaost
- 3 stk. tomater
- 1 stk. rødløg
- 2 dl hakket persille
- 1 dl hakket mynte
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 2 stk fladbrød
- 1 dl græsk yogurt
Sådan tilbereder du retten
Frikadellespyd:
- Sæt frikadellerne på spyd.
- Varm lidt olie op i en pande, og steg spyddene ved svag varme i ca. 10-15 minutter.
Couscoussalat:
- Kog imens couscous efter pakkens instruktioner.
- Skær tomaterne i tern, og hak rødløget fint.
- Bland couscous, citron, olivenolie, smuldret fetaost, tomater, rødløg, persille, mynte, salt og friskkværnet sort peber sammen.
Servering:
- Anret spyddene på en tallerken sammen med den lune couscoussalat.
- Servér med fladbrød og græsk yoghurt til.
- Velbekomme!
Se opskriften som video her:
Tips
Vegetarisk alternativ: Spyd med veggiedeller og tzatziki
Vil du gerne prøve en vegetarisk version af de klassiske frikadellespyd? Så udskift frikadellerne med veggiedeller, som er lavet på ærteprotein. Servér dem sammen med en frisk og hjemmelavet tzatziki, og nyd den samme fantastiske smag og tekstur, bare uden kød.
Brug frikadeller i en fyldig madpakke
Denne opskrift er nem og hurtig at lave, takket være vores færdigstegte frikadeller. Prøv også de færdige frikadeller i madpakken, hvor de for eksempel kan serveres sammen med honningbagte rødbeder og en frisk spidskåls-slaw. Så er du sikret en god bund til resten af dagen.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 653 |
Energi (kcal) | 134 | 876 |
Energi (kJ) | 561 | 3663 |
Fedt (g) | 6.1 | 40 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 2.3 | 14.8 |
Kulhydrater (g) | 14 | 93 |
- heraf sukkerarter (g) | 1.6 | 10 |
Kostfibre (g) | 1.4 | 8.8 |
Protein (g) | 6 | 38 |
Salt (g) | 0.8 | 5.4 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.