Frikadellespyd med lun couscoussalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Frikadellespyd med lun couscoussalat

  • 35 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 200 g Den Grønne Slagter Frikadeller
  • 2 dl couscous
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 100 g fetaost
  • 3 stk. tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 2 dl hakket persille
  • 1 dl hakket mynte
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber
Tilbehør
  • 2 stk fladbrød
  • 1 dl græsk yogurt
Print opskrift

Sommerlig middag med græsk inspiration

Tag dine smagsløg med på en kulinarisk rejse til det solrige Grækenland med denne lækre opskrift på frikadellespyd med lun couscoussalat. De saftige frikadeller steges, så de får en sprød overflade, og så tekstur og smag fremhæves. 

Nyd frikadellespyddene sammen med en farverig lun couscoussalat, hvor feta, tomater, rødløg og krydderurter mødes i en frisk blanding af olivenolie og et strejf af citron. Tilbehøret med fladbrød og græsk yoghurt som dyppelse fuldender dette ægte græskinspirerede sommermåltid.

 


Sådan tilbereder du retten

Frikadellespyd:

  1. Sæt frikadellerne på spyd.
  2. Varm lidt olie op i en pande, og steg spyddene ved svag varme i ca. 10-15 minutter.

Couscoussalat: 

  1. Kog imens couscous efter pakkens instruktioner.
  2. Skær tomaterne i tern, og hak rødløget fint.
  3. Bland couscous, citron, olivenolie, smuldret fetaost, tomater, rødløg, persille, mynte, salt og friskkværnet sort peber sammen. 

Servering:

  1. Anret spyddene på en tallerken sammen med den lune couscoussalat.
  2. Servér med fladbrød og græsk yoghurt til.
  3. Velbekomme!

Se opskriften som video her:

 


Tips

Vegetarisk alternativ: Spyd med veggiedeller og tzatziki

Vil du gerne prøve en vegetarisk version af de klassiske frikadellespyd? Så udskift frikadellerne med veggiedeller, som er lavet på ærteprotein. Servér dem sammen med en frisk og hjemmelavet tzatziki, og nyd den samme fantastiske smag og tekstur, bare uden kød.

Se opskriften på veggie-spyd

 

Brug frikadeller i en fyldig madpakke

Denne opskrift er nem og hurtig at lave, takket være vores færdigstegte frikadeller. Prøv også de færdige frikadeller i madpakken, hvor de for eksempel kan serveres sammen med honningbagte rødbeder og en frisk spidskåls-slaw. Så er du sikret en god bund til resten af dagen.

Få mere inspiration til madpakken

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 653
Energi (kcal) 134 876
Energi (kJ) 561 3663
Fedt (g) 6.1 40
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.3 14.8
Kulhydrater (g) 14 93
- heraf sukkerarter (g) 1.6 10
Kostfibre (g) 1.4 8.8
Protein (g) 6 38
Salt (g) 0.8 5.4
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱