Veggie Nuggets Bowls

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie Nuggets Bowls

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 200 g Den Grønne Slagter Veggie Nuggets
  • 2 dl jasminris
  • ¼ rød spidskål
  • 8 cherrytomater
  • 1 mango
  • 1 dl sugarsnaps
  • 1 lille håndfuld ærteskud
  • ½ dl peanuts
  • 2 tsk. friskhakket purløg
  • 2 citronbåde
Sesamdip
  • 1 dl god mayo eller et plantebaseret alternativ
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. finthakket ingefær
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. god soyasauce
  • Saften af ½ citron
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tilbered Veggie Nuggets ved at bage dem i ovnen eller stege på panden i lidt olie i 10-12 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend Nuggets engang imellem under tilberedningen.
  2. Kog imens risene efter vejledning på emballagen.
  3. Snit det røde spidskål fint.
  4. Skær cherrytomaterne i halve.
  5. Skær mangoen i mundrette chunks ved at skære på hver sin side af stenen i midten, ’scoope’ kødet ud af skallen med en stor ske og derefter skære det i tern.
  6. Fordel de nykogte ris i skåle, der passer i størrelsen.
  7. Anret spidskål, cherrytomater, mangochunks og sugarsnaps hver for sig oven på de lune ris.
  8. Top nu de to bowls med Veggie Nuggets.
  9. Drys med peanuts og purløg.
  10. Tilføj citronbåde.
  11. Rør ingredienserne til sesamdippen sammen.
  12. Server de to bowls med det samme, med en skål sesamdip ved siden af.

Velbekomme!

 

Lækker Bowl med sprøde nuggets

Der er ikke ret mange retter, hvor man med så lille en indsats kan få så flot og indbydende måltid ud af helt enkle råvarer, som når man laver en Bowl.

Traditionen med Bowls er inspireret af madkulturen på Hawaii, hvor smukke salater toppes af rå eller marineret fisk. Her vælger vi imidlertid at lave en vegetarisk bowl med masser af lækre grøntsager, nykogte ris og et lækkert drys af citron og purløg – som du selvfølgelig kan erstatte med koriander og lime, hvis du ønsker et lidt mere eksotisk twist på din bowl. Et hurtigt drys sorte og/eller hvide sesamfrø på toppen ser også super flot ud.

En bowl er en genial måde at få ryddet op i grøntsagsskuffen på, hvis du for eksempel er i den sidste ende af en madplan, og har haft gang i mange råvarer i løbet af uge.

 


Tips

  • Bowls er en fantastisk ret, for her kan du få brugt mange af de grøntsager og frugter, du måske har i køleskabet. Ud over friske grøntsager kan du også bruge tilberedte grøntsager, for eksempel en rest af disse skønne søde kartofler a la Hasselback. Eller hvad med at toppe med en gang ristede kikærter?
  • Vi synes, at vores lækre og sprøde Veggie Nuggets er en rigtig lækker forkælelse på toppen af disse bowls, men der er frit valg på alle hylder, når du designer din bowl. Prøv for eksempel vores Veggie Bites. Rist dem i lidt fedtstof på en pande og smag til med lidt teriyaki-sauce fra flaske, eller lidt soja, rørt med en teskefuld sukker. Det giver en lækker glasering, og de lækre, krydrede Bites vil passe rigtig godt sammen med ris, sprøde grøntsager og den aromatiske dip.
  • Sesamdip smager skønt, men du kan bruge lige præcis den dressing eller cremede topping, du har lyst til. Se vores side for tilbehør for inspiration. En god skefuld ærtehummus vil for eksempel være en smagfuld og flot topping. Men du kan også vælge et af de mange alternativer, som du kan købe i butikkerne, som for eksempel en god chilimayo, en sød chilisauce eller den aromatiske og krydrede Hoisin-sauce, der ofte bruges til vietnamesiske forårsruller.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱