Veggie BLT med veggie bacon og karrydressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie BLT med veggie bacon og karrydressing

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 8 skiver veggie bacon
  • 6 skiver fuldkornstoast
  • 8 spsk. karrymayonnaise (evt. i en plantebaseret version)
  • 8-12 romaine salatblade, skyllede
  • 2 stk. alm. tomater, skåret i skiver
  • 12 basilikumblade
Print opskrift

Nem vegetarsandwich med masser af smag

Hvem elsker ikke en BLT-sandwich, der består af bacon (B), salat (L for lettuce) og tomater (T)? Vi gør i hvert fald! I denne opskrift har vi lavet en veggie BLT med alle de klassiske elementer; dejlig krydret karrymayonnaise, sprød salat og friske tomater – og så har vi byttet den traditionelle røgede bacon ud med vores veggie bacon.

Den nemme vegetarsandwich har alle de karakteristiske og lækre smage, du kender fra klassikeren. Prøv den næste gang, frokosten skal være lidt ekstra smagfuld!


Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Læg veggie bacon på en varm pande, og steg dem sprøde – det tager ca. 4-5 min.
  3. Rist imens toastbrødet, til det har fået en gylden overflade. Skiverne skal kun være let ristede og ikke helt sprøde.
  4. Skyl salaten, og skær tomaten i skiver.
  5. Smør to skiver toast med karrymayonnaise, efterfulgt af sprød veggie bacon, salatblade, tomat og basilikum.
  6. Gentag processen igen, så du har en dobbeltlags sandwich.
  7. Luk til sidst din sandwich med en skive smurt toast.
  8. Skær sandwichen over diagonalt, så det bliver trekanter og server.
  9. Velbekomme!


Tips

Alternativer til vegetar BLT
I denne opskrift har vi brugt groft toastbrød, men har du tid og overskud, kan du gøre sandwichen grønnere ved selv at bage et sandwichbrød med grøntsager i. Det er et lækkert og fyldigt alternativ til det traditionelle toastbrød – og så er der også sandwichbrød til de næste mange sandwich-frokoster.

Se opskrift på sandwichbrød med grøntsager

Flere nemme vegetarsandwiches
Sandwiches er en lækker og nem spise, og der findes masser af opskrifter på nemme vegetarsandwiches, som du både kan nyde til frokost eller aftensmad. Du kan blot følge opskrifterne på dine yndlingssandwiches og skifte kødet ud med et vegetarisk alternativ.

Prøv Veggie ’’bøfsandwich’’

Lav din egen karrydressing
I opskriften har vi brugt en købe-mayonnaise med karry i. Men du kan også selv lave en simpel karrymayonnaise ved at købe en god færdig-mayonnaise og blande karry i. Smag til løbende - den skal ikke være for kraftig, men have en delikat smag af karry. Det er en super god måde at sætte sit eget præg på en BLT.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 478
Energi (kcal) 216 1031
Energi (kJ) 902 4312
Fedt (g) 12.9 62
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.4 6.5
Kulhydrater (g) 22 104
- heraf sukkerarter (g) 1.1 5
Kostfibre (g) 3.5 16.7
Protein (g) 4 21
Salt (g) 0.8 3.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱