Æggewrap med kyllingebryst og grønt

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Æggewrap med kyllingebryst og grønt

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 6-8 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst med chili
  • 2 æg
  • Olivenolie til stegning
  • 1 spsk. hvedemel med top
  • 1 gulerod, snittet i julienne
  • 80 g rødbede, skåret i julienne
  • 2 spsk. ristede solsikkekerner
  • 50 ml god olivenolie
  • Saften af en halv lime
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • Friske kviste af kørvel til servering
  • Salt og friskkværnet peber
Print opskrift

Nemme og smagfulde æggewraps med pålæg kyllingebryst

Æggewraps er et kreativt alternativ til den klassiske tortilla. Det tager ikke lang tid at bikse de fine wraps sammen, og du kan fylde dem med lige den slags fyld, du bedst kan lide. En nem og lækker ret til din frokost, madpakke eller til brunchbordet.

Vores opskrift på æggewraps er ekstra nem: Den er nemlig fyldt med Den Grønne Slagters pålæg af kyllingebryst, som vi på forhånd har stegt på panden for dig. Dertil kommer strimler af gulerødder og rødbeder, ristede solsikkekerner og en frisk hjemmelavet dressing.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Pisk æg og hvedemel sammen i en skål.
  2. Smag til med salt og peber
  3. Varm en pande med en smule olivenolie
  4. Hæld æggemassen i en lille kande og hæld massen på den varme pande så du får et “net” på panden.
  5. Vend nettet ud på en tallerken.
  6. Rør olie, lime og ingefær sammen i en lille skål og stil til side.
  7. Top med skiver af kyllingebryst, julienne af gulerod og rødbede samt ristede solsikkekerner.
  8. Dryp med dressing og pynt med kviste af frisk kørvel.
  9. Servér med det samme.

Velbekomme!

Se opskriften som video her:



 


Tips

Giv dine æggewraps ekstra spræl med spinat

Du kan pifte dine æggewraps op ved at tilføje spinat til æggemassen og give dem en frisk, grøn farve. At putte spinat i pandekagedejen eller vaffeldejen er i det hele taget en nem måde at få ekstra grøntsager på, uden at det ændrer på den gode smagsoplevelse.

Prøv også spinatvafler

Tilføj sprødhed med bacon

Hvis du gerne vil have noget ekstra sprødhed i dine wraps, kan du stege noget bacon på panden og fylde det i. Den sprøde og salte bacon spiller godt sammen med det saftige kyllingebryst og de friske grøntsager.

Sådan steger du sprødt kalkunbacon

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 194
Energi (kcal) 213 413
Energi (kJ) 892 1726
Fedt (g) 16,9 33
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 2,4 4,7
Kulhydrater (g) 8 15
 -heraf sukkerarter (g) 3,0 6
Kostfibre (g) 1,6 3,0
Protein (g) 9 17
Salt (g) 0,6 1,1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱