
Spinatvafler med hummus og grønt
- 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 300-400 g hummus
- 1 tsk. bagepulver
- 125 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 125 g skyllet og tørret spinat
- 3 æg
- 3 dl letmælk
- 1 tsk. salt
- Kværnet peber
- Smør til stegning
- 200 g skrællet gule beder skåret i stave
- 200 g cherrytomat i halve
- 50 g skyllet feldsalat
- 1 salatløg skåret i tynde skiver
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 2 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og kværnet peber
Sådan tilbereder du retten
- Begynd med at tilberede vaflerne. Bland bagepulver, hvedemel og fuldkornshvedemel.
- Kom spinat, æg, mælk samt salt og peber i en blender, og blend til det er helt grønt.
- Pisk eller blend kort melblandingen i den grønne væske og lad dejen trække 30 min. på køl.
- Bland alle ingredienserne til fyldet sammen, og smag til med salt samt peber.
- Smelt 1 tsk. smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne.
- Smør de stegte vafler med hummus (du kan evt. bruge vores opskrift på gulerodshummus eller rødbede hummus) og fordel fyldet derpå.
- Fold vaflerne let sammen og servér med det samme mens vaflerne er lune.
Velbekomme!
Superflotte grønne vafler med lækkert, sprødt tilbehør
Spinatvafler er en af de madtrends, der har bredt sig som en ildebrand, blandt andet på sociale medier. Men det er ikke uden grund, for ud over at de skønne, knaldgrønne vafler er vildt flotte at se på, så smager vaflerne som en drøm. Faktisk er de lidt af det ideelle måltid, fordi der er så utroligt mange muligheder for at variere fyldet.
Her kører vi et rent grønt og cremet tilbehør i form af en sprød omgang marinerede grøntsager og en lækker hummus, men dyk endelig ned i vores TIPS til, hvordan du kan variere måltidet, blandt andet med lækre pålægsprodukter.
Tips
- I denne opskrift bliver vaflerne serveret med et helt grønt tilbehør i form af friske, rå grøntsager i en frisk og syrlig marinade, samt en lækker cremet hummus. Et virkelig lækkert grønt måltid, hvor du kommer langt omkring i planteriget. Der er dog masser af muligheder for at opgradere måltidet med en form for pålæg eller andet fyldigt tilbehør. Her deler vi vores favoritter! Silkeskåret Kylling er helt perfekt som topping med de fine, milde og papirstynde skiver af smagfuld kylling. Jægerpølse med grøntsager understreger det grønne i hele måltidet med den dejligt krydrede pølse af mager gris, kombineret med hele 30% grøntsager som pastinak, fennikel og persillerod. Veggie Pålæg med peberfrugt gør måltidet 100% vegetarisk, og de milde pålægsskiver, smagt til med rød peberfrugt er en skøn og nem topping på de grønne vafler.
- Vi har toppet de flotte grønne vafler med en skøn symfoni af grøntsager, men hvis du vil have endnu mere knald på både smag og farver, så synes vi, du skulle supplere med en af tidens mest populære tilbehør, nemlig de smukke syltede rødløg, der pifter enhver anretning op med den pikante sur-søde smag og den lækre pink farve.
- Hvis du ikke lige har tid til at lave din egen hummus, eller måske bare ikke er med i hummus-fanklubben, så er der mange andre muligheder for at tilføje et cremet tilbehør til dine vafler. Du kan helt enkelt bare vende et bæger hytteost med lidt friske krydderurter, bruge en rest tzatziki fra dagen før eller røre en portion græsk yoghurt med lidt hvidløg og olivenolie. Mulighederne er uendelige!
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.