Tilberedning
Tilberedning Purløg bliver for de meste brugt i sin friske form som topping eller i dressinger, men der er faktisk et par måder, du kan tilberede purløget på.
Frisk purløgspesto
Purløg fungerer rigtig fint som pesto. Skyl den friske purløg, og hak den groft. Kom purløg, hvidløg, olivenolie, smuttede mandler, salt og lidt vand i en blender. Blend indtil du har den ønskede konsistens. Brug purløgspestoen i pasta eller som smørelse i en sandwich.
Hjemmelavet purløgsolie
Du kan også nemt lave din egen purløgsolie. Blanchér et bundt purløg i ca. 20 sekunder, og tag bunden op af vandet. Varm 2 dl rapsolie op til 50 grader, og hæld det i en blender sammen med de blancherede purløg. Blend i 2-3 minutter. Hæld olien igennem et kaffefilter. Brug olien ovenpå salater, fisk eller i en sandwich.
Rørt purløgssmør
Purløg er også godt i smør. Tag en pakke smør (den skal være stuetemperatur), hak persille og purløg fint, og mix det hele sammen. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Brug det rørte smør til fx bagte kartofler eller smørelse på rugbrød.