Grøntsagsleksikon

Ærteskud

Ærteskud er forstadiet til almindelige ærter, og de bliver høstet, inden planten vokser sig stor. Ærteskud bliver primært brugt ligesom krydderurter i madlavning, og du kan spise både blade og slyngtråde.

Tilberedning

Ærteskud smager bedst rå, og de er en fryd for øjet på langt de fleste retter. Husk at skylle dem rene for jordrester, inden du bruger dem i din madlavning.

Grønne råd

Få dem friske
De skal være grønne og sprøde uden brune misfarvninger eller lignende.

Smager godt sammen med
Ærteskud har en intens smag af grønne ærter med en både sød og let bitter smag. Så ærteskud er oplagte at bruge i retter med grønne ærter som fx en ærte-risotto eller omelet med ærter. Ærteskud fungerer også rigtig godt som sprødt element i sandwich, ovenpå salater eller lignende.

Opbevaring
Køber du dine ærteskud, opbevares de bedst i en plastikpose i køleskabet.

Sæson
Ærteskud har samme sæson som grønne ærter: fra juni til september.

#lidtgrønnere tip

Du kan dyrke dine egne ærtespirer derhjemme i en lys vindueskarm.