Forvandl dine rester til et lækkert måltidRester

Alle har prøvet at smide rester i skraldespanden, enten fordi man glemmer dem, og de bliver for gamle, eller fordi fantasien simpelthen ikke rækker, når resterne skal forvandles til et nyt velsmagende måltid.

I artiklen her vil vi gerne gøre det nemmere for dig at få brugt madrester på en spændende og ny måde – og samtidig hjælpe dig med at gøre noget godt for pengepungen og på madspildsagendaen.  

 

Hvor lang tid kan rester holde sig i køleskabet?

Inden du går i gang med at kokkerere et stort festmåltid af dine rester, skal du tjekke, om resterne stadig er gode. Som udgangspunkt anbefaler Fødevarestyrelsen, at rester fra sammenkogte retter smides ud efter 2-3 dage i køleskabet, hvis retten indeholder kød – det samme gælder for tilberedt kød alene.

Indeholder retten fisk, skal den smides ud efter 1-2 dage. Selvom du holder dig inden for den anbefalede tid, er det altid en god idé at både se på retten og lugte til den, inden du spiser den.

Sådan kommer du af med dårlige vaner

 

Hvad kan man bruge madrester til?

Rester med på madpakken

Er resterne stadig gode, er en oplagt måde at få brugt resterne i madpakken til næste dag. Det er en nem og hurtig måde at trylle en lækker madpakke frem.

Har du en hel ret tilovers, er det bare at pakke måltidet i en lufttæt beholder og varme maden op næste dag. Har du derimod kun kød som for eksempel rester af hamburgerryg eller andet pålæg, kan du komme det i en lækker wrap med hamburgerryg, grøntsager og cremet dip.

Få flere tips til madpakken

 

Tryl med dine pålægsrester

Bliver der smurt mange madpakker derhjemme, kan det være rart med inspiration til, hvordan du kan trylle med den sidste lille rest pålæg. Har du lyst til at bytte den klassiske rugbrødsmad ud, kan du sagtens bruge pålæg i både salater, sandwiches og wraps.

Et godt bud på en ny måde at bruge rester af kylling er i en frisk baguette fyldt med pålæg af kyllingebryst og råkost af æble. Har du rester af pålæg af kalkunbryst, kan du slice pålægget og mixe det i en to-go salat med sprøde kikærter og edamamebønner.

Se alle vores opskrifter

 

Lav lækker aftensmad med rester

De fleste kender nok de aftener, hvor man bliver nødt til at tage en ’’tøm-køleskabet-dag’’. Hvis både grøntsagsskuffen og pålægshylden trænger til en oprydning, kan vi anbefale at lave en bowl med alt det bedste fra begge hylder.

Snit grøntsager, skær pålæg i strimler, vælg en god dip eller dressing, og tilføj eventuelt noget kulhydrat i form af quinoa, pasta eller ris – og voila: du har en tøm-køleskabet-bowl.

Se alle vores pålægsprodukter

Lignende artikler

Loading...