Rugbrød med hamburgerryg, æblekompot og friteret persille

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med hamburgerryg, æblekompot og friteret persille

  • 1 t. 5 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Den Grønne Slagter Hamburgerryg
  • 4 stk. rugbrød
  • Smør til rugbrødet
ÆBLEKOMPOT
  • 4 danske æbler i tern
  • 100 g cherry tomater i halve
  • 1 skalotteløg i tern
  • 50 svesker i tern eller rosiner
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl æblecidereddike
  • 2 stk. stjerneanis
  • ½ tsk. chiliflager
FRITERET PERSILLE
  • 2 dl neutral olie
  • 2 dl små buketter af persille
PYNT
  • Frisk persille i små buketter
Print opskrift

Fremgangsmåde

ÆBLEKOMPOT:

Kom alle ingredienser i en gryde, bringes i kog og småsimre i 45 min. til den er blank.

Lad æblekompot afkøle. Kom den på atamon skyllede sylteglas. Kan holde sig på køl i 2-3 uger.

 

FRITERET PERSILLE:

Skyl og slyng persille tør. Klip den i små buketter. Varm olie op i en gryde. Prøv med enden af en tændstik for at se om de syder lidt, så er olie klar.

Kom de små persillebuketter i olien og friter i 1 min. Kom dem på fedtsugende papir og lad dem køle af.

 

Anret et skærebræt med 4 små stykker rugbrød smurt med smør. Kom 2-3 skiver den Grønne Slagter Hamburgerryg på hvert stykke. Kom 1 spsk. æblekompot på og pynt med friteret persille og frisk persille.

Hamburgerryg

Hamburgerryg

Røget over bøgeflis

Hamburgerryg fra Den Grønne Slagter smager af mere og har et minimum af tilsætningsstoffer. Til en god hamburgerryg skal du bruge et reelt stykke svinefilet. Hamburgerryg fra Den Grønne Slagter er ingen undtagelse. Vi nøjes ikke med at koge den. Vi røger den, så du får den originale smag. Herefter skærer vi den i passende tynde skiver, så den er klar til både små og store ganer.

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Rugbrød med grillet kyllingebryst i skiver, rabarber, syltet agurk og persille

Rugbrød med rullepølse

tatarsauce, syltede gulerødder og ærteskud

Tapasbræt med gulerodshummus og persillepesto

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.