
Rugbrød med hamburgerryg, æblekompot og friteret persille
- 1 t. 5 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 pakke Den Grønne Slagter Hamburgerryg
- 4 stk. rugbrød
- Smør til rugbrødet
- 4 danske æbler i tern
- 100 g cherry tomater i halve
- 1 skalotteløg i tern
- 50 svesker i tern eller rosiner
- 1½ dl sukker
- 1½ dl æblecidereddike
- 2 stk. stjerneanis
- ½ tsk. chiliflager
- 2 dl neutral olie
- 2 dl små buketter af persille
- Frisk persille i små buketter
Sådan tilbereder du retten
ÆBLEKOMPOT:
1. Kom alle ingredienser i en gryde, bringes i kog og småsimre i 45 min. til den er blank.
2. Lad æblekompot afkøle. Kom den på atamon skyllede sylteglas. Kan holde sig på køl i 2-3 uger.
FRITERET PERSILLE:
1. Skyl og slyng persille tør. Klip den i små buketter.
2. Varm olie op i en gryde.
3. Prøv med enden af en tændstik for at se om de syder lidt, så er olie klar.
4. Kom de små persillebuketter i olien og friter i 1 min.
5. Kom dem på fedtsugende papir og lad dem køle af.
SERVERING
1. Anret et skærebræt med 4 små stykker rugbrød smurt med smør.
2. Kom 2-3 skiver den Grønne Slagter Hamburgerryg på hvert stykke.
3. Kom 1 spsk. æblekompot på og pynt med friteret persille og frisk persille.
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.