Rugbrød med hamburgerryg, æblekompot og friteret persille

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med hamburgerryg, æblekompot og friteret persille

  • 1 t. 5 min.
  • 2 personer

Ingredienser

ÆBLEKOMPOT
  • 4 danske æbler i tern
  • 100 g cherry tomater i halve
  • 1 skalotteløg i tern
  • 50 svesker i tern eller rosiner
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl æblecidereddike
  • 2 stk. stjerneanis
  • ½ tsk. chiliflager
FRITERET PERSILLE
  • 2 dl neutral olie
  • 2 dl små buketter af persille
PYNT
  • Frisk persille i små buketter
Print opskrift

Opgradér din rugbrød med æblekompot og friteret persille. Anret det ovenpå et par skiver hamburgerryg fra Den Grønne Slagter og servér straks.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

ÆBLEKOMPOT:

1. Kom alle ingredienser i en gryde, bringes i kog og småsimre i 45 min. til den er blank.

2. Lad æblekompot afkøle. Kom den på atamon skyllede sylteglas. Kan holde sig på køl i 2-3 uger.

FRITERET PERSILLE:

1. Skyl og slyng persille tør. Klip den i små buketter.

2. Varm olie op i en gryde.

3. Prøv med enden af en tændstik for at se om de syder lidt, så er olie klar.

4. Kom de små persillebuketter i olien og friter i 1 min.

5. Kom dem på fedtsugende papir og lad dem køle af.

SERVERING

1. Anret et skærebræt med 4 små stykker rugbrød smurt med smør.

2. Kom 2-3 skiver den Grønne Slagter Hamburgerryg på hvert stykke.

3. Kom 1 spsk. æblekompot på og pynt med friteret persille og frisk persille.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 521
Energi (kcal) 119 622
Energi (kJ) 500 2601
Fedt (g) 0.9 5
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.2 0.9
Kulhydrater (g) 26 134
- heraf sukkerarter (g) 13.6 71
Kostfibre (g) 2.8 14.7
Protein (g) 3 17
Salt (g) 0.5 2.4
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱