
Pizza med kyllingebryst og gule cherrytomater
- 20 min.
- 2 personer
Ingredienser
PIZZABUND- 2 ½ dl koldt vand
- 10 g gær
- 400 - 450 g tipo 00 mel
- 10 g salt
- ½ dl olivenolie
- 1 god pizzabund med tomatsauce eller bag dine egne bunde
- 8-10 skiver Den Grønne Slagter sandwichskiver kyllingebryst
- 8 gule cherrytomater, skåret i halve
- 85 g sorte oliven, uden sten og halveret
- 1 stk frisk mozzarella
- En god håndfuld rucola, skyllet
- Tørret chili fra kværn
Sådan tilbereder du retten
PIZZABUND:
1 døgn, 2 stk bunde
Dag 1:
1. Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen lidt.
3. Tilsæt olien, og ælt dejen grundigt sammen, så den bliver blød og elastisk - ca 15 min.
4. Del dejen i to stykker og ælt dem til to boller.
5. Læg dejen på en melet plade og dæk til med film.
6. Sæt dejen på køl i 24 timer.
Dag 2:
1. Rul dejen tyndt ud til ca 35 cm i diameter.
2. Top dine pizza med det du ønsker og bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader.
PIZZA MED KYLLINGEBRYST OG CHERRYTOMATER:
1. Tænd ovnen ved 200 grader.
2. Fordel kyllinge skiverne på pizzabunden.
3. Top med halve cherrytomater, sorte oliven og stykker af mozzarella.
4. Bag pizzaen i ovnen i ca 10 min indtil osten er fin smeltet.
5. Top med frisk rucola og drys evt med lidt tørret chiliflager.
SERVERING
1. Servér pizzaen med det samme.