Blomkålssalat med kyllingebryst og pesto

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Blomkålssalat med kyllingebryst og pesto

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Blomkålssalat er en sund og mættene klassisker til frokosten eller aftensmaden. I denne opskrift har vi vendt kylling og pesto i blomkålssalaten og toppet den med pinjekerner. 

 


Sådan tilbereder du retten

1. Skær blomkålen ud i mindre buketter og damp dem møre i letsaltet vand, så de stadig har bid.

2. Bland de afkølede blomkålsbuketter med pesto.

3. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysebrune for at fremhæve deres smag.

4. Drys med pinjekerner og fordel kyllingebryst ud over revet eller skåret i mindre stykker.

 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 140
Energi (kcal) 101 142
Energi (kJ) 422 592
Fedt (g) 6,9 10
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,8 1,1
Kulhydrater (g) 5 7
-heraf sukkerarter (g) 1,7 2
Kostfibre (g) 1,7 2,3
Protein (g) 6 9
Salt (g) 0,4 0,6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱