3 gode tips til meal prepVaner

Du kender det nok. Du står foran køledisken i supermarkedet uden nogen som helst idé om, hvad du skal have til aftensmad – og måske ender du med at tage det hurtige og mindre sunde valg i bare frustration. For at undgå sådan en situation kan meal prep være en god løsning! Bliv klogere på meal prep, og få 3 gode tips til, hvordan du bærer dig ad med strategien.

 

Hvad er meal prepping?

Meal prepping går i al sin enkelhed ud på at forberede og planlægge sine måltider ved at lave mad til flere dage ad gangen. Når du meal prepper, er du sikret, at du altid har et måltid lige ved hånden på de travle dage. Desuden er det især en god idé, hvis du er på kur eller træner meget og derfor skal følge en bestemt diæt for at få de rette mængder næringsindhold.

Bliv klogere på at overvinde dårlige vaner

 

Hvordan laver man meal prep?

Når du meal prepper, laver du mad til flere dage frem. Du forbereder altså, hvad du skal have at spise i løbet af ugen. Du kan for eksempel stege kød, koge grøntsager og ris, som du så fordeler i plastikbøtter. Et godt tip når du meal prepper, er at udvælge opskrifter, der kan laves på maksimalt 2 timer – så gør du nemlig opgaven nemmere for dig selv.

Få mere motion ind i hverdagen

 

Tip nr. 1: Læg en plan

Det vigtigste at huske på, når du meal prepper, er, at planlægning er alt. Ved du ikke, hvor du skal starte, eller er du tom for idéer, er Pinterest og kogebøger gode steder at finde inspiration til opskrifter.

Har du aldrig meal preppet før, kan det være en god idé at starte ud i det små. Meal prep i første omgang for tre dage og ikke for en hel uge, så du kan se, hvordan det fungerer for dig.

Alternativt kan du starte ud med at planlægge ét måltid ad gangen. Vurderer du eksempelvis, at det er mest nødvendigt at food preppe frokost i hverdagen, kan du starte ud der. Så kan du altid udvide indsatsen senere, når du har fundet en god rytme.

Få flere gode tips til hverdagen

 

Tip nr. 2: Gør meal prepping simpelt

Inden du bevæger dig ned i supermarkedet, skal du lave en indkøbsliste ud fra dine opskrifter. På den måde er du sikker på ikke at glemme noget. Hvis du gerne vil spare så meget tid som muligt, kan du vælge at købe færdigskårede og -skyllede grøntsager. Prøv eksempelvis også vores veggie Deller eller frikadeller, der er perfekte, hvis du ønsker en god og hurtig løsning!

Sådan får du en grønnere hverdag

 

Tip nr. 3: Sæt tid af til at preppe din mad

Invester din tid til meal prep i begyndelsen af ugen – det vil give dig mere tid i sidste ende. Du kan overveje at reservere et specifikt tidsrum ugentligt, som udelukkende er sat af til at meal preppe.

Det behøver nemlig ikke være en sur pligt at preppe sine måltider. Det er din mad, så lav det præcis, som du kan lide det, og gør det til noget sjovt. Når du er færdig med at meal preppe, kan du give dig selv et klap på skulderen. Du har lige sparet penge, tid og planlægning for resten af ugen.

Læs mere om sunde vaner du har lyst til at overholde

 

Hvor mange dage kan man meal preppe?

En af de bedste grunde til at food preppe er, at du sparer tid. Men hvor mange dage kan man egentlig lave sine måltider forud, før det bliver for gammelt? En god huskeregel er, at tilberedte madvarer kan holde sig i op til 5 dage. Fisk kan som en undtagelse, som kun kan holde sig i 3 dage. Se altid på maden og lugt om den er frisk, inden du spiser den.

Hvis du har plads i fryseren, kan du med fordel fryse din mad ned i portionsanrettede størrelser. Så er du sikker på, at din mad ikke bliver for gammel.

Skab gode madvaner for dig selv

Lignende artikler

Loading...