7 nytårsforsætter, du faktisk har lyst til at holdeNytårsforsætter

Nytårsforsætter omhandler ofte guilty pleasures, vi ønsker at skære ned på i det nye år. Men heldigvis findes der også masser ting, der er sunde at gøre mere af - og som ovenikøbet samtidig kan gøre hverdagen rarere. Se bare her!

(Artiklen er lavet i samarbejde med Egmont)

 

Vi vil gerne være den bedste version af os selv i det nye år – det er klart. Men det behøver ikke absolut at være lig med de uendelige slankekure og sukkerforbud, mange af os straks fører tankerne hen på, når kalenderen siger 1. januar.

 

Dit mentale velvære er nemlig også en vigtig del af din sundhed og kan gøre en verden til forskel for, hvordan det nye år bliver. Når vi har det godt, glider hverdagens udfordringer som regel lidt lettere, ligesom overskuddet til at være der for vores nærmeste vokser. Så hvorfor ikke have som mål, at 2021 skal byde på mere varme, glæde og overskud?

 

Vælg ét, tre eller snup hele rækken. Disse 7 alternative nytårsforsætter handler udelukkende om, hvad du har lyst til, og hvad der gør dig glad.

 

  1. Grin og smil mere

Det lyder måske lidt kliché, at et smil kan lyse en grå dag op. Men ikke desto mindre er den god nok. Udover at det spreder glæde og trivsel blandt menneskerne omkring dig, udskiller dét at smile nemlig endorfiner i kroppen, der gør dig positiv og i bedre humør. Der er altså god grund til at smile og grine løs i det nye år – ved enhver lejlighed, der byder sig!

 

  1. Øv dig i at sige ”pyt”

Vi mennesker kan ikke undgå, at vi en gang imellem møder udfordringer eller begår fejl. Men vi kan godt ændre på, hvordan vi reagerer, når det sker. Altså, med lidt øvelse vel at mærke. Næste gang du møder et bump på vejen, så prøv at zoome ud og se det i et større perspektiv. Har det stadig betydning om et par timer eller i morgen? Hvis nej, kan det måske blot fejes væk med et ”pyt”, så du kan sænke skuldrene og komme videre med din dag.

 

  1. Prioritér pauser

Pauser lader dig op og er med til at holde hjernen toptunet. Men det er nemt at glemme faktisk at holde dem – og især i denne tid hvor privat- og arbejdsliv mere eller mindre smelter sammen. Er du slem til at skippe de længere pauser på hjemmekontoret, så book dem ind som fast event i din outlook-kalender. Læg fx en halv times frokostpause ind, så du kan lukke computeren og tage dig tid til at lave en god og nærende frokost – fx denne proteinsalat med kyllingebryst og chili – eller planlæg en fast eftermiddagsbreak, hvor du kan gå en tur og samle energi til den sidste del af arbejdsdagen. 

  1. Vær til stede i nuet

I en travl dagligdag kan det kræve seriøse multitasking-skills at nå det hele. Men det er ikke ligefrem i de situationer, vi husker at nyde de gode øjeblikke. Vil du øge hverdagsglæden, så øv dig i lægge din opmærksomhed på én ting ad gangen – fx duften af maden i gryden, samtalen med din partner eller den friske luft i næsen, når du går tur. Du vil helt sikkert også opleve, at kroppen slapper bedre af, når du ikke altid er på vej videre til det næste.

 

  1. Forkæl dig selv

Fordi du tjener det (jo, du gør!), og det kan give mere overskud på kontoen. Det kan være små ting som at holde en ugentlig spasession på badeværelset, bruge eftermiddagstimerne med en spændende lydbog i ørene eller at sætte langtidshævede boller over fredag aften, så der venter en skøn weekendmorgenmad næste dag - hvad end der giver dig god energi.

 

  1. Brug tid i naturen

Du har sikkert mærket på egen krop, hvordan en gåtur i det fri øjeblikkeligt kan påvirke humøret til det bedre. Men vidste du også, at undersøgelser fra blandt andet Cornell University viser, at dét at bruge tid i naturen kan reducere følelsen af stress? Ifølge studiet kan selv sølle 10 minutter udendørs have effekt – så der er altså god grund til at hoppe i dit luneste outfit og trave en tur ud i vinterlandskabet, hver gang muligheden byder sig.

 

Psst … Er du til længere trekking-ture, bliver det hele lige lidt hyggeligere med varm kaffe på termokanden og en god, energigivende snack i tasken. Få lækker inspiration lige her.

 

  1. Tænk positivt

Vores hoveder fyldes med tusindvis af tanker i løbet af en dag. Nogle af dem dræner os for energi, mens andre spreder glæde og giver overskud. Så hvorfor ikke sætte dig for, at 2021 skal byde på absolut flest af sidstnævnte? Træn fx dig selv i at tænke mere positivt ved at skrive tre gode ting om den pågældende dag ned hver aften. Selv på trætte mandage!

 

Nogle gange skal der ikke meget til for at skabe positiv forandring. Små ting kan nemlig også gøre en stor forskel, hvis blot vi tænker dem ind i hverdagen og gør dem til en god vane.

 

Få masser af inspiration og tips til en lidt grønnere hverdag her.

Pssst … Læs også med her, hvor vi giver inspiration til, hvordan du kickstarter dit 2021 med nye, sunde madvaner.

Lignende artikler

Loading...