Tilberedning
Fennikel er frisk og sprød i rå form, men den nyder også godt af at blive tilberedt.
Lav en fennikelremoulade
Skær en fennikel i meget tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i ca. en halv time. Rør imens en mayonnaise med dijonsennep, creme fraiche og karry. Smag mayonnaisen til med salt, peber og frisk citronsaft. Tør fennikelskiverne fri for vand, og vend dem i mayonnaisen sammen med kapers og hakkede syltede agurker. Brug fennikelmayonnaisen som smørelse i fx en sandwich med laks.
Stegt fennikel
Stegt fennikel giver en dejlig karamelliseret smag til grøntsagen. Skær fennikel i kvarte, og skær en porre i skiver. Vend det hele i lidt olivenolie, salt og peber, og steg grøntsagerne møre på panden i 10-15 minutter. Brun noget smør i en anden pande, tilsæt hakkede hasselnødder, og lad det bruse op. Hæld det brunede smør over de stegte grøntsager og top med friskrevet Vesterhavsost. Servér som forret eller tilbehør til fisk.
Bagt fennikel
En af de nemmeste måder at tilberede fennikel på, er at bage den i ovnen. Skær din fennikel i kvarte, og vend dem i olivenolie, salt og peber. Bag fennikelstykkerne i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter. Drys stykkerne med lidt frisk timian, og server dem fx til ovnstegt kylling.