Tilberedning
Broccoli smager godt rå, men du kan også tilberede broccoli på forskellige måder.
Kogt broccoli
En af de mest populære måder at tilberede broccoli på er at koge den. Skær broccolien i buketter, og læg dem i en gryde med kogende vand med lidt salt. Kog broccolibuketterne i 3-5 minutter, så de stadig har noget bid.
Fritteret broccoli
Broccoli er også fremragende i fritteret form. Lav igen buketter af broccolien, og lav en klassisk pandekagedej tilsat Harissa-krydderi og lidt paprika. Dyp buketterne i pandekagedejen og fritér dem i varm olie i ca. 3 minutter. Servér buketterne med en indisk raita-dip.
Broccoli som pesto
Kog broccoli-buketterne i letsaltet vand i 3-5 minutter. Kom de kogte buketter i en blender sammen med lidt olivenolie, ost, mandler, salt og peber. Blend massen, indtil den er glat og stil i køleskabet i minimum 30 min.