Emma Martiny portræt

Emma Martiny, 27 år, @emmamartiny

 

  • Hvorfor giver #lidtgrønnere mening for dig i relation til både livstil og mad?

Jeg vil så gerne gøre en positiv forskel for mig selv og min familie. Men jeg er bestemt ikke hellig, og ender ofte med lidt dårlig samvittighed, når jeg ved, jeg kunne have truffet et bedre valg. Det kommer der intet godt ud af, så i stedet for at slå mig selv oveni hovedet, forsøger jeg hver dag at fokusere på at leve #lidtgrønnere, der hvor det er muligt. Små ændringer kan gøre en stor forskel, når de bliver til permanente vaneændringer.

 

  • Hvorfor skal man indføre en #lidtgrønnere livsstil?

En grøn livstil med grøn mad, tid og bevægelse i naturen gør godt. Det ved de fleste godt. Men vi kan blive overraskede over, hvor lidt der skal til, før vi mærker en forskel på krop og humør. Derfor handler det om at snige små grønnere handlinger ind, hvor vi kan istedet for at sætte urealistiske mål.

  • Hvordan indfører du små skridt og hverdagstiltag for at give et #lidtgrønnere hverdag?

Næsten alle vores vaner kan blive #lidtgrønnere , hvis blot vi tør gøre tingene lidt anderledes. Jeg forsøger at ændre en vane ad gangen, så det ikke bliver for overvældende. Hver gang jeg handler dagligvarer, kigger jeg efter, om der findes et #lidtgrønnere valg på hylderne, end det jeg plejer at vælge. Hver gang vi skal fra A til B, overvejer jeg, om vi kan cykle, gå eller tage offentlig transport i stedet for at tage bilen. Og så sniger jeg mig til så meget tid i naturen som muligt, ved at tage et telefonmøde på en gåtur eller ved at tage frokosten med i parken.

 

  • Hvad giver en #lidtgrønnere livsstil dig i hverdagen?

Det giver mig energi og godt humør, fordi jeg gør noget godt for mig selv. Og så giver det mig god samvittighed, fordi jeg deler livsstilen med min søn, der forhåbentlig vil vokse op og træffe lidt grønnere valg som helt naturlige vaner.

 

  • Hvad er dine bedste råd til at fastholde de gode rutiner i et længere perspektiv?

Pas på med at tage munden for fuld. Start i det små og lad succesoplevelserne bygge på hinanden. Lad være med at se det som en slankekur men forsøg at lave en holdbar livsstilsændring.

hello_sofie portræt lille

Sofie Bøcher Lindquist, @hello_sofie

 

"Husk pauserne i hjemmearbejdet. Jeg kan godt komme til at spise frokosten ved siden af computeren og får ikke den pause. I stedet kan man tage klapsammen i hånden, stikke podcast i ørerne og gå 20-30 min, som er den tid, man alligevel ville have holdt pause på jobbet."

 

Læs mere om hvordan @hello_sofie inkorporerer de grønne rutiner i hendes hverdag her

Mette Marie portræt

Mette Marie Lei Lange, @mmleilange

 

"Det er de små, fine initiativer, der fører til små, forandrende succesoplevelser i dagligdagen, og det fører, i min oplevelse, på sigt til mere af samme skuffe."

 

Læs mere om hvordan @mmleilange​ inkorporerer de grønne rutiner i hendes hverdag her