Tilberedning
Krydderurter er helt fantastiske, når de er friske, men du kan også bruge dem mere aktivt i din madlavning.
Blåbærmarmelade med timian
Timian fungerer faktisk rigtig godt i blåbærmarmelade. Skyl blåbærrene, og hæld dem i en gryde med syltesukker, timiankviste og limesaft. Kog op, skru ned, og lad massen simre i 15 minutter, indtil du har den ønskede konsistens. Fjern timianstængerne, og hæld marmeladen i et sylteglas. Servér marmeladen til pandekager eller ost.
Hjemmelavet basilikumspesto
Basilikum er som skabt til pesto. Rist en håndfuld pinjekerner på panden, og kom dem i en blender sammen med frisk basilikum, hvidløg, olivenolie og parmesan. Blend massen, og smag til med salt og citronsaft. Servér pestoen til fx nye kartofler, eller brug den som smørelse i en sandwich.
Forfriskende gremolata
Persille er hovedingrediensen i den italienske gremolata. Hak persillen fint sammen med hvidløg og skallen fra en citron. Bland det hele sammen. Servér gremolataen til osso bucco eller som topping til supper.