Veggie bites med spicy ris

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie bites med spicy ris

  • 35 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl blandede vilde og brune ris
  • 2 tsk. revet, frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili
  • 3 spsk. olivenolie
  • 300 g veggie bites
  • 3 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stk. iceberg salat
  • ½ dl sesamolie
  • ½ dl lys soya
  • 1 lime
  • Friske korianderblade efter ønske
  • Sesamfrø til drys
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Kog risen efter vejledningen på emballagen.
  2. Hak rød chili og hvidløg fint, og bland med den revne ingefær. Se TIPS.
  3. Varm olivenolien i en passende pande eller wok.
  4. Svits ingefær, rød chili og hvidløg i olien i 30 sekunder.
  5. Tilsæt veggie bites og vendt rundt i wokken, til bites er varmet igennem og dækket af den krydrede olie.
  6. Tilsæt risene og vend dem nænsomt rundt med veggie bites.
  7. Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et mandolinjern, snit forårsløgene og vend det hele med veggie bites og ris.
  8. Skyl salaten og adskil bladene fra hinanden, så du får salatskåle.
  9. Fyld salatskålene med de spicy ris og kom dem på et serveringsfad.
  10. Rør sesamolie og soya sammen i en lille skål.
  11. Hæld dressingen over salatskålene.
  12. Server straks med limebåde, frisk koriander og et drys sesamfrø.

Velbekomme!

 

Krydrede veggie bites og ris i grønne ’salatskåle’

Er du også vild med en gang lækker, krydret asiatisk take-away en gang imellem? I så fald kan du nu få stillet din lækkersult hjemme i dit eget køkken, endda på lækker vegetarisk vis – og garanteret hurtigere end du kan nå at hente din take away!

Vi har nemlig komponeret denne indbydende ret, hvor veggie bites spiller den krydrede hovedrolle efter en tur i wok’en eller på panden med en god gang chili, ingefær og hvidløg.

Og så kommer din ’fast food’ endda i en ægte grøn indpakning – vi serverer nemlig retten i en gang sprøde, grønne salatblade. Det giver skøn struktur og friskhed til retten – så du kan godt glæde dig til dette lynhurtige og kreative måltid.

 


Tips

  • I denne opskrift serveres den smagfulde blanding af krydrede veggie bites, grøntsager og ris lune i de sprøde salatskåle. Men faktisk er denne ret et temmelig genialt bud på en vegetarisk madpakke, fordi der både er fylde og smag i retten, og fordi den er nem at pakke ned til en transportabel frokost. Kom ris og veggie bite-blandingen i en tæt boks, og læg de sprøde salatblade i en pose for sig. Og husk også lige et lille glas til soyadressingen. Supernemt at forberede om aftenen af resterne fra dit måltid, så du bare skal snuppe din frokostpakke fra køleskabet om morgenen på vej ud ad døren.
  • Gulerødder er en helt oplagt grøntsag i denne dejlige servering, hvor de giver masser af knas, der supplerer de bløde ris og de spicy veggie bites. Men brug endelig de grøntsager, du har i huset, så du undgår madspild. Rå rødkål, røde peberfrugter, kinaradise og tynde agurkestænger uden den bløde kerne i midten er også gode bud på sprøde elementer i dine ’spicy rice.’ Du kan også drysse med ristede kikærter for maksimal sprødhed.
  • Hot er godt - selvom det selvfølgelig er individuelt, HVOR hot man kan lide sin mad. Derfor kan du styre denne rets styrke med måden, du behandler den røde chili på. De stærkeste dele af chilien er kernerne og de hvide hinder inde i frugten, så fjern gerne dem, hvis du vil skrue lidt ned for ildebranden i munden. Smag også gerne på din chili, inden du doserer mængden. Og fordobl endelig mængden, hvis du er helt vild med det hotte køkken!

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 750
Energi (kcal) 125 935
Energi (kJ) 521 3912
Fedt (g) 6.5 49
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.9 7.0
Kulhydrater (g) 11 84
- heraf sukkerarter (g) 1.3 10
Kostfibre (g) 1.2 9.0
Protein (g) 5 39
Salt (g) 0.8 5.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱