Nem opskrift på vegetarburger

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Nem opskrift på vegetarburger

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Syltede rødløg
  • 1 stk rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lagereddike
Urtedressing
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • 1 dl hakket persille
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber
Burger Print opskrift

Vegetarisk burger med veggie-schnitzel og syltede rødløg

Leder du efter et velsmagende vegetarisk alternativ til den klassiske burger? Prøv denne lækre opskrift på veggie-burger med sprøde veggie-schnitzler.

Burgerbollerne smøres med en hjemmelavet urtedressing og en spicy chilimayo. Indeni finder du veggie-schnitzel, der steges i olie for at opnå den perfekte sprødhed og toppes med paprika. De crispy schnitzler placeres mellem friske salatblade og syltede rødløg, hvilket resulterer i en harmonisk mundfuld med nuancerede smage og teksturer.

Denne veggie-burger er ikke kun fyldt med smag, den er også hurtig at tilberede og er klar på kun 30 minutter. Prøv opskriften i dag, og nyd en vegetarisk burger, der imponerer både med sin smagspalette og sin lette tilberedning.

 


Sådan tilbereder du retten

Syltede rødløg:  

  1. Skær løgene i tynde skiver, og kom dem i et glas. 
  2. Bring sukker og lagereddike i kog i en lille gryde, indtil sukkeret opløses. 
  3. Hæld lagen over rødløgene, og stil på køl. 

Urtedressing: 

  1. Rør creme fraiche, hakket persille, hakket purløg og hvidvinseddike sammen. 
  2. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. 

Burger: 

  1. Frituresteg veggie-schnitzlerne i varm olie, ca. 2 minutter, eller indtil de er helt sprøde og gyldne. 
  2. Drys de sprøde schnitzlerne med paprika og salt.  
  3. Lun burgerbollerne på en grill eller i ovnen. 

Servering:  

  1. Smør et lag af urtedressing på burgerbollens bund. 
  2. Kom salaten, veggie-schnitzlen og de syltede rødløg ovenpå. Smør nu et lag med chilimayo på ”overen”, og læg den dernæst ovenpå de syltede rødløg. 
  3. Velbekomme! 

 


Tips

Skift veggie-schnitzler ud med veggie-fars

Der findes flere veje til en vegetarisk burger, og veggie-schnitzler er blot ét af alternativerne til den klassiske bøf. Du kan også lave dine burgerbøffer af veggie-fars, som er en plantebaseret fars lavet på ærteprotein. Et smagfuldt alternativ til bøffen, hvor du heller ikke går på kompromis med den gode smag.

Opskrift på burger med plantefars

 

Flere idéer til nye vegetar-retter

Udforsk det store univers af lækre vegetaropskrifter med veggie-schnitzler – de kan bruges som erstatning for kødproteinet i mange forskellige retter. Du kan for eksempel lave en ægte sommermiddag med klassisk fransk kartoffelsalat og veggie-schnitzler.

Mere inspiration til vegetar-retter

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 426
Energi (kcal) 233 992
Energi (kJ) 976 4152
Fedt (g) 11.3 48
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.0 8.5
Kulhydrater (g) 27 113
- heraf sukkerarter (g) 12.9 55
Kostfibre (g) 0.8 3.3
Protein (g) 6 26
Salt (g) 1.5 6.3
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱