Nem opskrift på vegetarburger
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
Syltede rødløg- 1 stk rødløg
- 1 dl sukker
- 1 dl lagereddike
- 1 ½ dl creme fraiche
- 1 dl hakket persille
- 1 tsk. hvidvinseddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 200 g Den Grønne Slagter Veggie Schnitzel
- 1 l neutral olie til friturestegning
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. salt
- 2 stk brioche-burgerboller
- 2 stk store salatblade
- 2 spsk. chilimayo
Sådan tilbereder du retten
Syltede rødløg:
- Skær løgene i tynde skiver, og kom dem i et glas.
- Bring sukker og lagereddike i kog i en lille gryde, indtil sukkeret opløses.
- Hæld lagen over rødløgene, og stil på køl.
Urtedressing:
- Rør creme fraiche, hakket persille, hakket purløg og hvidvinseddike sammen.
- Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Burger:
- Frituresteg veggie-schnitzlerne i varm olie, ca. 2 minutter, eller indtil de er helt sprøde og gyldne.
- Drys de sprøde schnitzlerne med paprika og salt.
- Lun burgerbollerne på en grill eller i ovnen.
Servering:
- Smør et lag af urtedressing på burgerbollens bund.
- Kom salaten, veggie-schnitzlen og de syltede rødløg ovenpå. Smør nu et lag med chilimayo på ”overen”, og læg den dernæst ovenpå de syltede rødløg.
- Velbekomme!
Tips
Skift veggie-schnitzler ud med veggie-fars
Der findes flere veje til en vegetarisk burger, og veggie-schnitzler er blot ét af alternativerne til den klassiske bøf. Du kan også lave dine burgerbøffer af veggie-fars, som er en plantebaseret fars lavet på ærteprotein. Et smagfuldt alternativ til bøffen, hvor du heller ikke går på kompromis med den gode smag.
Opskrift på burger med plantefars
Flere idéer til nye vegetar-retter
Udforsk det store univers af lækre vegetaropskrifter med veggie-schnitzler – de kan bruges som erstatning for kødproteinet i mange forskellige retter. Du kan for eksempel lave en ægte sommermiddag med klassisk fransk kartoffelsalat og veggie-schnitzler.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 426 |
Energi (kcal) | 233 | 992 |
Energi (kJ) | 976 | 4152 |
Fedt (g) | 11.3 | 48 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 2.0 | 8.5 |
Kulhydrater (g) | 27 | 113 |
- heraf sukkerarter (g) | 12.9 | 55 |
Kostfibre (g) | 0.8 | 3.3 |
Protein (g) | 6 | 26 |
Salt (g) | 1.5 | 6.3 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.