Råkostsalat med veggie nuggetshertil ristede kartofler og karrydressing

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Råkostsalat med veggie nuggetshertil ristede kartofler og karrydressing

  • 40 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 350 g små nykogte kartofler
  • Rapsolie til stegning
  • 1 pk. veggie nuggets
  • En god håndfuld salatblade, fx hovedsalat
  • 500 g blandede grøntsager efter eget ønske (f.eks. broccoli, bladselleri, grønne bønner, sugersnaps og avokado)
  • Salt og peber
  • 1½ dl god mayonnaise, eventuelt en plantebaseret udgave
  • 2 spsk. creme fraiche 18% eller et plantebaseret alternativ
  • 1-2 tsk. god karry
  • Saften fra ½ lime
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Varm en passende mængde rapsolie i en tykbundet pande.
  2. Skær kartoflerne i halve og læg dem i panden med skæresiderne nedad, så de bliver lækkert sprøde.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Lad kartoflerne få farve ved lav varme, imens du tilbereder veggie nuggets i ovnen eller på panden i lidt olie i 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Rør mayo, creme fraiche, karry og limesaft sammen i en skål og stil til side.
  6. Snit alle grøntsagerne i passende stykker efter eget ønske.
  7. Fordel salatbladene i to passende skåle og anret de rå snittede grøntsager smukt i skålene oven på salaten.
  8. Anret de varme veggie nuggets på salaten og server med de ristede kartofler og karrydressing ved siden.
  9. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Sprød salat med gyldne nuggets og stegte kartofler

Her er retten, der er helt ideel som våben i din egen private indsats mod madspild! For her kan du nemlig få brugt alle de gode og sprøde grøntsager, du alligevel har i huset, og så kan du oven i købet få gjort kål på en rest kogte kartofler. Og hvis du ikke har sådan nogle stående, så er det altså helt ok at koge en portion, bare til denne dejlige vegetariske ret.

Der er masser af velvære i retten, hvor sprød råkost kombineres med varme, nystegte kartofler, gyldne nuggets og en lækker cremet dressing, som du både kan lave vegetarisk eller vegansk, alt efter hvad du har lyst til. Og dette er også en ret, som helt sikkert vil appellere til de fleste aldersgrupper. Prøv selv!

 


Tips

  • Denne opskrift er både velsmagende og desuden rigtig smart, når du står med en portion kogte kartofler i køleskabet, som du gerne vil have brugt. Men faktisk kan du bruge andre rodfrugter, hvis du ikke har kartofler i huset – eller bare har lyst til noget andet. Vidste du for eksempel, at du nemt kan råstege gulerødder? De skal bare skrælles, skæres i mundrette bidder og så steges langsomt i lidt olie med et nip salt, til de er sprødmøre. Det tager lidt tid, men de passer faktisk sig selv. Slut af med at krydre med dit yndlingskrydderi – det kan være en god karry, oregano eller måske det orientalske krydderi, sumac, der er let syrligt og har en flot, rød farve.
  • Der er masser af lækre sprøde grøntsager i denne ret – og du kan skrue endnu mere op for det sprøde, hvis du har lyst. Giv gerne salaten et godt drys af noget lækkert – for eksempel panderistede solsikkefrø med lidt salt, ristede mandler, der får lidt soja til sidst – eller måske disse lækre, sprøde kikærter, der også er med til at give en dejlig mæthed.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 743
Energi (kcal) 115 855
Energi (kJ) 482 3575
Fedt (g) 6.4 48
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.0 7.7
Kulhydrater (g) 11 83
- heraf sukkerarter (g) 1.4 10
Kostfibre (g) 2.1 15.7
Protein (g) 3 25
Salt (g) 0.5 3.9
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱