Chili sin carne med veggie fars

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Chili sin carne med veggie fars

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 pakke Veggie Fars
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. røget paprika
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2½ dl bouillon
  • 1 dåse sorte bønner
  • 40 g mørk chokolade
Til servering
  • Ris
  • 2 avocado
  • Frisk koriander
  • Lime
Print opskrift

Chili sin carne er en livret, som nemt kan gøres plantebaseret ved at udskifte kød med veggie fars. Justér mængden af chili efter smag, eller efter om retten skal serveres for børn.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Snit rød peber i små tern.
  2. Svits løg, hvidløg og rød peber i olivenolie i en gryde, til løgene er gennemsigtige.
  3. Tilsæt veggie fars. Hak det i små stykker med din grydeske, og rør rundt, indtil veggie farsen tager farve.
  4. Kom spidskommen, koriander, kanel, chilipulver, røget paprika, salt og peber i gryden, og vend rundt. Lad det svitse med i 5 minutter.
  5. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon til gryden, og rør rundt. Bring gryden i kog, og lad den simre i 20 minutter.
  6. Klargør tilbehøret: Kog ris, skær avocado i små tern, pluk blade af korianderen og skær lime i tern.
  7. Kom sorte bønner og mørk chokolade i gryden. Lad det simre med, så chokoladen smelter.
  8. Smag chili sin carne til med salt og peber, og servér med ris og avocado, koriander og lime på toppen.

 

 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 575
Energi (kcal) 117 670
Energi (kJ) 488 2803
Fedt (g) 6.3 36
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.2 6.6
Kulhydrater (g) 11 61
- heraf sukkerarter (g) 3.0 17
Kostfibre (g) 3.3 19.2
Protein (g) 5 27
Salt (g) 0.5 2.9
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱