Veggie bites i spicy wok

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie bites i spicy wok

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. ristet sesamolie
  • 350 g Veggie bites
  • 2 dl kikærter, kogte, evt. fra dåse
  • 1 stk. snackpeber
  • 6 broccolini
  • Majskerner af 2 majskolber eller tilsvarende fra dåse eller frost
  • 1 rød chili
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Revet skal og saft fra en usprøjtet citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • Friske koriander ved servering
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl snackpeber og skær i grove stykker. Skyl broccolini og skær i mindre bidder.
  2. Varm sesamolien i en wok eller non-stick pande ved medium varme.
  3. Tilsæt veggie bites, og vend dem rundt i den varme olie i 20 sekunder.
  4. Skru op for varmen, og tilsæt kikærter, snackpeber, broccolini og majskerner.
  5. Hak chilien fint, og skræl ingefærroden og riv den fint. 
  6. Kom de to krydderier i wokken sammen med honningen. Vend rundt i blandingen, så smagen fordeles jævnt, mens maden steger. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Skyl limefrugten, riv skallen hen over blandingen, og pres til sidst limesaften over retten.
  8. Server straks i dybe skåle, og top hver portion med friske koriander.

Velbekomme!

 

Lækker krydret wok med veggie bites og masser af grønt

Egentlig lyder det ikke som et kompliment, hvis man kalder en wok-ret for en slags asiatisk biksemad – men sådan er det altså ment! Der er nemlig masser af velsmag på tallerkenen, når sprøde grøntsager og veggie bites mødes i den glohede pande, og får et godt skud krydderier - helt perfekte til en hurtig wokret.

Vi har valgt at bruge snackpeber, friske majs og de delikate broccolini, som også kaldes aspargeskål, i retten, men der er altså frit valg på alle grøntsagshylder! Se vores TIPS nedenfor om hvordan du kan variere både grønt og krydringen.

 


Tips

  • Veggie bites egner sig rigtig godt til at tage smag af de krydderier eller saucer, som de tilberedes med. I denne opskrift har vi smagt retten til med honning, ingefær og chili, og runder af med et skud frisk limesaft. Men du kan sætte lige præcis det præg på retten, som du ønsker. Supplér for eksempel denne krydring med et par skefulde sojasauce, som både giver fylde og salt til retten, og pres gerne et fed hvidløg ned i retten. Du kan også lade dig inspirere af Thai-køkkenet, og tilsætte retten en skefuld grøn eller rød karrypasta, som er en færdig puré af chili og krydderurter. Når karrypastaen har fordelt sig i retten, tilsætter du en lille dåse kokosmælk, som koger igennem med retten, og til sidst smages til med salt, peber og et nip sukker. Du kan altså vælge lige den krydring, du har lyst til, og dermed variere retten i det uendelige.
  • De plantebaserede veggie bites får her selskab af kikærter, snackpeber, friske majs og de fine broccolini. Men du kan bruge lige præcis de grøntsager, du har lyst til – og dermed både få tømt grøntsagsskuffen eller ryddet lidt op i grøntblandingerne i fryseren – og dermed få skovlen under et potentielt madspild. Vi er vilde med grøntsager, der knaser, så prøv for eksempel tynde gulerodsstænger, snittet kål og både af rødløg i retten. Men find selv dine egne favoritter. Og glem ikke de friske krydderurter på toppen!
  • Kikærterne giver en dejlig fyldig og mættende ret sammen med de krydrede veggie bites. Men du kan også erstatte kikærterne, hvis du for eksempel har en rest kogte ris eller nudler stående. Bare mix ris eller nudler sammen med grøntsager og veggie bites, og varm godt igennem. Både ris og nudler kan suge en masse smag, så se lige, om du skal skrue lidt op for mængden af krydderier – og måske give lidt ekstra væde i form af et par skefulde sojasauce.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱