Rødbedevafler med veggiepostej

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Rødbedevafler med veggiepostej

  • 15 min.
  • 1 person

Ingredienser

RØDBEDEVAFLER
  • 2 rødbeder
  • 1 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • Saften fra ½ citron
  • 75 g smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g hvedemel
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

En sandwich af sunde belgiske rødbede-vafler med veggie grøntsags postej, veggieskiver (veggiebacon), syltede agurker og stegt østershat, der ligesom andre svampe indeholder få kulhydrater, meget lidt fedtstof, ingen kolesterol og har et højt indhold af proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. Derudover har mange svampe et naturligt højt indhold af D-vitamin.

 


Sådan tilbereder du retten

Rødbedevafler:

  1. Skræl rødbederne og riv dem få fint som muligt. Jo finere jo bedre. Sæt de revne rødbeder til side i en skål.
  2. Skil ægget i æggehvide og æggeblomme.
  3. Pisk blommen luftig en skål.
  4. Tilsæt mælk og citronsaft.
  5. Smelt smørret i en gryde og tilsæt det til ægge- og mælkeblandingen.
  6. Bland bagepulver, mel og salt sammen, og vend det sammen med de våde ingredienser.
  7. Kom de revne rødbeder i blandingen, og bland det godt sammen.
  8. Pisk æggehviden helt stiv med en håndmixer, og vend herefter den stive æggehvide forsigtigt ind i dejen.
  9. Bag vaflerne bages i et varmt vaffeljern til de er gyldne. Det er vigtigt at de får lidt farve - ellers bliver de ikke sprøde, men bløde.

 

Samling af sandwichen:

  1. Bag vaflerne og lad dem køle af.
  2. Steg veggieskiverne sprøde på en pande med lidt olie, og lad dem køle af på fedtsugende papir.
  3. Steg de to store østershatte gyldne i en spsk. neutralolie. Krydr med salt og peber.
  4. Smør begge vafler med veggie grøntsags postej.
  5. Læg en håndfuld salat på den ene smurte vaffel.
  6. Læg de stegte østershatte ovenpå salaten.
  7. Placer de to skiver veggiebacon ovenpå salaten.
  8. Kom de syltede agurker ovenpå og læg den sidste smurte vaffel øverst med postejen ned af.

Velbekomme.

 

Se opskriften herunder:

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 817
Energi (kcal) 165 1351
Energi (kJ) 692 5652
Fedt (g) 9.3 76
- heraf mættede fedtsyrer (g) 5.2 42.7
Kulhydrater (g) 17 136
- heraf sukkerarter (g) 1.1 9
Kostfibre (g) 2.4 19.6
Protein (g) 4 35
Salt (g) 1.1 9.2
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱