Kickstart - en kold rød hindbærsmoothie

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Kickstart - en kold rød hindbærsmoothie

 • 10 min.
 • 2 personer

Ingredienser

 • 90 g havregryn
 • 375 ml vand
 • 40 ml kokosmælk
 • 300 g frosne hindbær
 • 2 spsk. honning
 • Saften af ½ lime
 • 1 kop isterninger
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Bland alle ingredienserne sammen i en blender, og hæld den frisklavede smoothie i glas.
 2. Smoothien kan laves fra morgenstunden og medbringes med på job etc. i en mindre termoflaske.
 3. Ryst grundigt, inden den drikkes.

Velbekomme!

Se opskriften som video:

 

En flot rød smoothie – Den perfekte start på dagen

Nogle gange kan det være rart med et alternativ til morgenmaden - eller bare at drikke noget ekstra lækkert til ens normale morgenmad. Her er smoothies et super lækkert valg, og det er der flere grunde til. For det første kan du lave din smoothie med lige de frugter, og faktisk også de grøntsagsrester, som du har. Det gør det til en super mulighed for at få brugt nogle af de ingredienser, du har i køleskabet eller fryseren, så du kan få lidt ekstra grønt ind i din morgen.

For det andet og måske vigtigst af alt, så smager denne smoothie fremragende og er lavet på masser af gode ingredienser, så du kan få en god start på dagen.

Vores smoothie er nemlig lavet med hindbær, som giver en super dejlig smag og en flot farve. Vi har også tilføjet havregryn, som giver en god fylde, og så er væsken en blanding af vand og kokosmælk. Det gør denne smoothie til en dejlig start på dagen, men kan også være en perfekt ledsager til en dejlig brunch. 

Husk, at det ofte anbefales at koge de frosne hindbær, som man køber i supermarkedet, for at være sikker på at undgå bakterier. Hvis det står pakken, så gør det evt. dagen før, og sæt dem på køl natten over. Så er bærrene kolde og klar til at blive lavet til en smoothie morgenen efter. 


Tips

 • Hvis du ligesom os synes, at smoothies og juicer er en fantastisk måde at få flere grøntsager ind i hverdagen på, så har vi lidt flere lækre opskrifter til dig. Prøv f.eks. at lave vores opskrift på en Greenilicious - grøn juice. Den smager skønt og er fyldt med frugter og grøntsager, så du kan få en lidt grønnere hverdag. En anden super måde at starte dagen på er med vores Solopgang - en frisk gul juice, hvor vi også har mixet både frugter og grøntsager.
 • Denne Kickstart hindbærsmoothie og vores andre opskrifter på juicer passer rigtig godt til en brunch. Leder du efter inspiration til en lækker og lidt grønnere brunch med vennerne? Så prøv at lave vores Avocado-toast med Veggie Bacon, hvor veggie bacon virker som et lækkert alternativ til bacon. Eller prøv vores bud på klassikeren Egg and “bacon“ engelske muffins, hvor vi bruger vores hamburgerryg og kalkunbacon i en lille, lækker morgenmads-sandwich. Her virker juicen som et friskt og lækkert side-kick.
 • Hvis du er blevet vild med vores hindbærsmoothie, så prøv også at lave dine egne versioner. Du kan nemlig sagtens bruge opskriften som en base og bruge andre bær, alt efter hvad du godt kan lide. F.eks. kan du udskifte hindbær med jordbær, blåbær eller brombær. Eller hvad med at lave en blanding af bær? Prøv dig frem og lav lige den blanding, der skaber din favorit smoothie.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 440
Energi (kcal) 74 326
Energi (kJ) 310 1364
Fedt (g) 1.3 6
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.3 1.1
Kulhydrater (g) 15 67
- heraf sukkerarter (g) 6.0 26
Kostfibre (g) 2.6 11.5
Protein (g) 2 8
Salt (g) 0.0 0.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱