Veggiefad med Veggie pålæg, veggie bacon, Veggie Postej og lækkert tilbehør

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggiefad med Veggie pålæg, veggie bacon, Veggie Postej og lækkert tilbehør

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Kom hummus i en skål (se TIPS) og dryp lidt olivenolie over.
  2. Skræl gulerødderne. Skyl den røde endive (julesalat) og del salaten i blade.
  3. Find et pænt bræt eller fad, og anret hummus, gulerødder, mandler, endive og en lille skål med oliven herpå.
  4. Kom veggie bacon på en varm pande, og steg cirka tre minutter på hver side, indtil skiverne er gyldne og sprøde.
  5. Arranger Veggie Pålæg, sandwich-skiver, Veggie Grøntsags Postej og den nystegte veggie bacon på brættet.
  6. Pynt af med lidt grønt, og server med det samme.

Velbekomme!

 

Vegetarisk hyggefad til deling

Nipsemad – delemad – hyggemad. Der kan sættes mange ord på det at samles omkring et fad, der bugner af lækkerier. Det er nemlig både en nem og hyggelig måde at spise sammen på. Hvis du har ingredienserne klar i dit køleskab, kan du have et flot og indbydende veggie-fad klar på ingen tid – også hvis du skal have gæster.

Egentlig er dette ikke en ny måde at spise på – det klassiske pølsebord eller osteanretningen har jo glædet det hyggende folk i mange generationer. Men i dag vil mange gerne have muligheden for et vegetarisk måltid – så derfor har vi komponeret en anretning, der er perfekt til de kødfrie dage.

Derfor har vi lagt hele paletten af vores vegetariske pålægsprodukter på fadet: Den sprøde veggie bacon, den lækre krydrede Veggie postej med kidneybønner og krydderurter og så vores sandwichskiver og Veggie pålæg, der er perfekte til en lille håndmad.

Hvis du vil understrege det grønne i anretningen, så server en frisk grøntsags-cocktail til, for eksempel denne Greenilicious, som lyser bordet op med sin flotte grønne farve. En kop varm the kan dog også gøre hyggen komplet.


Tips

  • Hummus er en utroligt lækker ’spread,’ baseret på kikærter og sesampasta, og med rødder i Mellemøsten. I dag kan du imidlertid finde en masse varianter af hummus i god kvalitet i de fleste supermarkeder, grønthandlere eller delikatessebutikker. Det er imidlertid ret nemt selv at lave sin egen hummus, og vi deler gerne vores opskrifter på forskellige slags hummus, hvor der er suppleret med grøntsager, så hummussen varierer i smag og farve. Prøv for eksempel både vores rødbedehummus med smag af spidskommen, eller vores gulerodshummus med strejf af karry og chili.
  • Det vil være helt oplagt at servere et lækkert stykke brød som supplement til veggiefadet. Og heldigvis har vi et par gode forslag i ærmet. Både vores rugbrødsbolle til sandwich og vores sandwichbrød med grøntsager vil passe godt til fadet. Eller du kan forsøge dig med vores glutenfrie brød, hvis du gerne vil undgå gluten. Endelig kan du også få brugt dit daggamle brød ved for eksempel at skære resten af et surbrød eller fuldkornsbrød i skiver, pensle eller spraye med lidt olie, drysse med salt, og så riste sprødt i ovnen. Perfekt til at bygge små vegetariske ’håndmadder’ med hummus, pålæg og lidt topping.
  • Du kan udbygge dit veggiefad lige så meget, du vil. For eksempel kan du supplere med alle de grøntsager, du har lyst til for et afvekslende og farverigt måltid. Prøv for eksempel grove stykker af rød spidskål, peberfrugt i stænger, blegselleri eller små, søde cherrytomater. Check også gerne vores fad med crudité og edamamedip for inspiration!

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 519
Energi (kcal) 143 740
Energi (kJ) 597 3095
Fedt (g) 10.6 55
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.1 5.9
Kulhydrater (g) 8 42
- heraf sukkerarter (g) 1.9 10
Kostfibre (g) 2.8 14.4
Protein (g) 4 23
Salt (g) 0.8 4.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱