Mangosalsa

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mangosalsa

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Mangosalsa
  • 1 mango
  • ½ rød chili
  • Saften af ½ lime
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sesamfrø
Print opskrift

Her finder du opskriften på en frisk mangosalsa, som kombinerer saftige mangoer med chili og lime. Perfekt som en let forret eller som tilbehør. Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skræl mangoen og skær kødet i små tern.
  2. Fjern frø og hvide hinder fra indersiden af chilien og skær i småbitte tern.
  3. Vend mango og chili sammen med lime og sesamolie.
  4. Drys med sesamfrø.

Velbekomme!

 


Tips

  • Mango har en ganske særlig sød og lidt mandelagtig aroma, men du kan nemt bruge andre frugter til din salsa. Hvis du vil blive i det tropiske hjørne, så kan både ananas og papaya erstatte mango – eller du kan blande to eller tre af frugterne, hvis du skulle stå med resterne af en frugtanretning. Husk endelig stadig at bruge limejuice i salsaen, da det gør noget helt magisk ved de søde tropefrugter. Hvis du derimod er i et nordisk humør, så kan du lave en rigtig lækker salsa af rå æbler eller pærer, som du også krydrer med lime, og desuden tilsætter mynte eller citronmelisse.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 77
Energi (kcal) 93 72
Energi (kJ) 391 300
Fedt (g) 4.4 3
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.7 0.5
Kulhydrater (g) 14 11
- heraf sukkerarter (g) 6.7 5
Kostfibre (g) 2.2 1.7
Protein (g) 1 1
Salt (g) 0.0 0.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱