Tandoori Veggie Bites med frisk mangosalsa

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tandoori Veggie Bites med frisk mangosalsa

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 350 g Den Grønne Slagter Veggie Bites
  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 spsk. Tandoori-marinade eller Tandoori krydderi
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 mango
  • 1/2 rød chili
  • Saften af 1/2 lime
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sesamfrø
  • 2 stk. fladbrød, f.eks. Naanbrød, eller pitabrød
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 dl sugar snaps
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Rør den græske yoghurt sammen med Tandoori-marinade eller Tandoori-krydderi, og vend Veggie Bites sammen med yoghurten. Stil blandingen til side og lad Veggie Bites trække smag, mens du tilbereder resten af måltidet.
  2. Skræl mangoen og skær kødet i små tern (se TIPS). Fjern frø og hvide hinder fra indersiden af chilien og skær frugten i småbitte tern. 
  3. Vend mango og chili sammen med lime og sesamolie. Drys med sesamfrø.
  4. Varm olivenolie op i en pande, og steg Veggie Bites sammen med marinaden ved høj varme, indtil stykkerne tager farve.
  5. Tag panden af varmen, og lad de stegte Veggie Bites  stå og hvile i nogle minutter.
  6. Grill brødene på en varm grillpande på begge sider, så de er godt varme.
  7. Skyl imens sugar snap ærterne og skær i tynde skiver på skrå. Skyl og dup rucola tør.
  8. Læg brødene på to tallerkener, fordel de varme Tandoori Veggie Bites over brødene og top med rucola og de skårne sugar snap peas. 
  9. Servér straks sammen med mangosalsaen.

Velbekomme!

 

Topmoderne vege-mad i en historisk marinade

I denne opskrift tilbereder vi vores Veggie Bites i en Tandoori-marinade. Tandoo-hvad-for-noget, tænker du måske. Og det er helt forståeligt, hvis du ikke kender til den marinade, som er opkaldt efter en gammel lerovn, man har brugt i Indien og Centralasien de sidste 5000 år. Ovnen varmes op med brænde og bliver vildt varm, og her har man så gennem historien både bagt brød og stegt kød på spyd.  

Traditionen byder at kødet marineres i yoghurt, som er rørt med en masse krydderier, og det er netop det, vi gør her i opskriften, bare med vores Veggie Bites, fordi de er så gode til at samle op på god smag. En asiatisk husmor vil ganske sikkert have sin egen krydderblanding til formålet, men det er helt ok, hvis du vælger en af de færdige Tandoori-saucer eller krydderblandinger, der kan købes i butikkerne. Under alle omstændigheder vil de spændende krydderier være med til at sætte smag på dette nemme, vegetariske måltid.

 


Tips

  • Mango har en ganske særlig sød og lidt mandelagtig aroma, men du kan nemt bruge andre frugter til din salsa. Hvis du vil blive i det tropiske hjørne, så kan både ananas og papaya erstatte mango – eller du kan blande to eller tre af frugterne, hvis du skulle stå med resterne af en frugtanretning. Husk endelig stadig at bruge limejuice i salsaen, da det gør noget helt magisk ved de søde tropefrugter. Hvis du derimod er i et nordisk humør, så kan du lave en rigtig lækker salsa af rå æbler eller pærer, som du også krydrer med lime, og desuden tilsætter mynte eller citronmelisse.
  • I denne opskrift har vi brugt den karakteristiske Tandoori-marinade til at give smag til vores Veggie Bites, men du kan sætte lige det præg på retten, som du har lyst til. Det eneste, du skal gøre, er at skifte Tandoori-krydringen ud med en anden favorit fra dit krydderiskab. Prøv for eksempel at bruge en god, gul karry, som røres i yoghurten fra begyndelsen. Eller gå i en helt anden retning og brug et godt BBQ- eller tacokrydderi – det smager nemlig også rigtig godt.
  • Hvis du ønsker et lidt mere traditionelt aftensmåltid, så kan du servere de Tandooristegte Veggie Bites med ris i stedet for på fladbrød. Du skal blot koge en portion ris til 2 personer, hvor både jasminris og basmatiris kan være et godt valg. Men hold endelig fast i den lækre mangosalsa! 

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱