Ristet surdejsbrød med hamburgerryg
- 15 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 tykke skiver godt surdejsbrød
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 4 stk. kolde, kogte kartofler, gerne rester fra dagen før
- 1 dl. creme fraiche
- Revet skal fra 1 citron
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 2 spsk. ristet løg af god kvalitet
- 2 spsk. finhakket purløg
- 1 stk. rødløg
- 1 dl. flødeost
- 12 skiver Hamburgerryg fra Den Grønne slagter
Sådan tilbereder du retten
- Pensl dine surdejsskiver med olivenolie, og gnid et fed hvidløg over brødskivernes overflade.
- Rist dernæst brødskiverne på en pande indtil de er sprøde og har en fin gylden farve.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Bland herefter creme fraiche, revet skal fra 1 citron og smag til med friskkværnet sort peber og salt.
- Hak purløg og rødløg meget fint.
Servering:
- Smør brødskiverne med flødeost. Læg 3 skiver Hamburgerryg, kartoffelskiver, creme fraiche sauce, ristet løg, purløg og finhakket rødløg på hver brødskive.
Tips
Brug gerne rester fra aftensmaden dagen før, når du laver dine smørrebrød. Fx er kogte kartofler, ristede rødbeder og æg helt perfekt.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 540 |
Energi (kcal) | 132 | 711 |
Energi (kJ) | 551 | 2975 |
Fedt (g) | 4.9 | 26 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 2.1 | 11.2 |
Kulhydrater (g) | 17 | 94 |
- heraf sukkerarter (g) | 1.0 | 6 |
Kostfibre (g) | 1.3 | 7.1 |
Protein (g) | 5 | 26 |
Salt (g) | 0.6 | 3.1 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.