Spegepølse på rugbrød med avocado-spread, sesam og chili

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Spegepølse på rugbrød med avocado-spread, sesam og chili

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. avocado
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 40 g Den Grønne Slagter Spegepølse
  • 4 skiver rugbrød
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 tsk. sesamfrø
  • 0,5 tsk. flagesalt
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl avocadoerne og flæk dem med en skarp kniv. Fjern stenene, og skrab avocadokødet ud med en ske og ned i en minihakker eller et dybt, smalt glas, hvis du bruger en stavblender.
  2. Tilsæt korianderfrø, limesaft og salt. Blend indtil avocado-spreaden har en cremet men rustik konsistens. 
  3. Fordel avocado-spreaden på de fire skiver rugbrød. Anret spegepølsen ovenpå.
  4. Skyl chilien og flæk den. Skrab kerner og hinder ud, og hak den røde chilifrugt helt fint.
  5. Drys madderne med finthakket chili, sesamfrø, friskkværnet peber og salt efter smag.
  6. Server med det samme, eller pak sammen til en madpakke.

Velbekomme!

 

Klassisk spegepølsemad i ny fortolkning

En ’rugbrød’ med spegepølse er nok en af de mest enkle og velkendte håndmadder i det danske madpakke-univers. Det er heller ikke dårligt, men der er masser af muligheder for at peppe serveringen op med spændende krydringer og lækre konsistenser. 

Her er den traditionelle spegepølsemad nemlig blevet venner med den topmoderne avocado-mad, og det er ikke noget dårligt venskab! Vi krydrer den knuste avocado med korianderfrø, der giver en dejlig varm smag, og naturligvis syrlig limesaft som modvægt til den milde cremethed. Og så et fyrigt drys chili på toppen (se TIPS) sammen med sesamfrø, der både giver smag og ser lækre ud som pynt..

Mange tænker på spegepølse som en lidt fed form for pålæg, men sådan er det ikke med vores spegepølse. Den er nemlig lavet på magert kød fra gris og er dermed et godt alternativ til en traditionel og mere fed spegepølse. Vores spegepølse har en klassisk mild smag og overholder kravene til Nøglehulsmærket med sit reducerede indhold af salt og fedt i sammenligning med andre pølser.

Denne servering er let at forberede, hvis du laver avocado-cremen i god tid, for eksempel dagen før. Bare husk at dryppe overfladen med lidt af den resterende lime, så cremen ikke bliver kedelig og mørk. Hvis du vil have din spegepølse-avocado-mad med på madpakke, kan du eventuelt pakke spread’en, pølsen og de andre ingredienser ned i en lille bøtte, og så først anrette lige før du skal spise. Så får du nemlig den ultimativt friske og lækre frokost med farver, fut og smagfuld pølse.

 


Tips

  • Vi synes, at kombinationen af den cremede avocado og den salte, umamirige men magre pølse er vildt lækker! Men hvis du er mere til det lidt mildere, så prøv den silkeskårede kylling som et alternativ til spegepølsen.
  • Chili kan virkelig sætte fut under maden, og forbløffende mange retter får helt nye dimensioner af et drys friskhakket chili. Skær en lille bid af den del af frugtkødet, som sidder tættest ved stilken og smag forsigtigt på frugten, hvis du vil være sikker på, at styrken passer til din smag. Det ’hotteste’ smag sidder i frøstolen samt i de hvide hinder inde i chilien, så dem kan du med fordel fjerne, hvis du ikke vil have ild i munden. Hvis du vil nyde chilien i en lidt mere ’indpakket’ udgave, kan du vende den hakkede chili ned i avocado-spreaden.
  • Disse delikate ’håndmadder’ vil kun blive endnu bedre, hvis du lige tager dig tid til at riste rugbrødet. Når brødet ristes, giver det dejlig knas til maden, og brødet får nogle skønne nøddeagtige toner. Bare lækkert sammen med den cremede avocado og den salte, umamirige pølse.

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱