Rugbrødssandwich med Veggie Grøntsags Postejmed syltede bolsjebeder og spirer

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrødssandwich med Veggie Grøntsags Postejmed syltede bolsjebeder og spirer

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

SYLTEDE BOLSJEBEDER
  • 100 g bolsjebeder i tynde skiver
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 tsk. flydende honning
  • ½ tsk. sort peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skræl og skær bolsjebeder i tynde skiver på et mandolinjern.
  2. Kom dem i en skål med æblecidereddike, flydende honning og sort peber. Lad dem trække i mindst 5-10 minutter.
  3. Kom 4 skiver rugbrød på et skærebræt, og smør Den Grønnne Slagter Veggie Grøntsags Postej på hver skive. Eller flæk de to boller og fordel postejen på de fire skæreflader.
  4. Lad lidt af væsken dryppe fra bolsjebederne, og fordel skiverne oven på postejen på to af rugbrødsskiverne/ bollerne.
  5. Kom et blad radicchio oven på bolsjebederne, og fordel derefter spirer eller sukkerærteskud på toppen.
  6. Læg rugbrødsskiverne sammen to og to, eller læg bollerne sammen igen.
  7. Server med det samme, eller pak ind i madpakkepapir til at spise senere.

Velbekomme!

 

Her er det vegetariske bud på den klassiske postej-mad

Et stykke rugbrød med en lækker, cremet postej og syltede beder… Det må nok være den kombination, der historisk set har fundet vej til flest madpakker gennem tiden! Og det er ikke uden grund, for kombinationen af fyldig postej og syltede grøntsager er altså bare en vinderkombination.

Her har vi dog valgt et 100 % plantebaseret alternativ til den klassiske leverpostej, nemlig Den Grønne Slagter Veggie Grøntsags Postej, som er en helt kødfri postej, baseret på kidneybønner, pastinak, løg, aubergine, champignon og en masse skønne krydderurter. Et super velsmagende og lidt grønnere alternativ til den klassiske model. – og et godt bud på en grøn madpakke.

Men altså… hvis du alligevel hungrer efter den oprindelige smag, bare i en lidt sundere udgave, så prøv vores Den Grønne Slagter Bacon Postej, som ud over lever fra gris er lavet på masser af bacon, løg og timian. Den er selvfølgelig nøglehulsmærket, fordi vi har erstattet spæk med blandt andet ærtefiber.

Vi har også pillet lidt ved den traditionelle syltede rødbede ved at råsylte dens sjove stribede fætter, nemlig bolsjebeden. Lav gerne dobbelt portion, eller gem de rester, du eventuelt måtte få tilovers. De syltede beder er nemlig en lækker ledsager til en masse varme retter eller som topping på en farvestrålende salat. Drys også med lidt hakkede nødder.

 


Tips

  • Det er jo ultraklassisk at servere denne klassiske kombination af postej med rødbeder på rugbrød, men du kan bruge alle mulige former for brød i opskriften. Prøv for eksempel med vores glutenfrie brød, som du finder en opskrift på her. Du kan også riste et par gode skiver surdejsbrød, gerne bagt med masser af fuldkorn. Eller du kan sågar flytte hele baduljen over i et pitabrød, også gerne af fuldkorn. Husk blot at dryppe de syltede bolsjebeder af, så de ikke gør brødet vådt.
  • En lækker postej med syltede bolsjebeder eller rødbeder er bare et hit for de fleste, men faktisk er der mange andre muligheder for at pifte maden op med noget andet end lige rødbeder. Der er nemlig mange andre muligheder for at sylte grøntsager, som derved giver både sødme, sprødhed og lidt syre som modspil til postejen. Prøv for eksempel denne opskrift på syltet fennikel, eller hvad med de syltede gulerødder i denne opskrift på en alternativ rugbrødsmad?
  • Radicchiosalat har en lækker bitterhed og en flot, rød farve, som spiller vildt godt sammen med de syltede bolsjebeder. Men du kan bruge hvilken som helst form for salat, hvis du enten har en frisk salat på lager, eller hvis du ikke er så vild med den bitre smag.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 265
Energi (kcal) 131 348
Energi (kJ) 548 1454
Fedt (g) 2.2 6
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.3 0.7
Kulhydrater (g) 25 66
- heraf sukkerarter (g) 4.5 12
Kostfibre (g) 4.0 10.5
Protein (g) 4 12
Salt (g) 0.7 1.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱