Rugbrød med rullepølsesyltede rødløg og jordskokkechips

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med rullepølsesyltede rødløg og jordskokkechips

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl frisee salaten og dup tør med lidt køkkenrulle
  2. Kom grøn pesto på rugbrødet, og læg et blad frisee salat ovenpå.
  3. Dæk salatbladet med 3 skiver Den Grønne Slagter Rullepølse på hvert stykke rugbrød.
  4. Lad de syltede rødløg dryppe lidt af på et stykke køkkenrulle, og top hver rugbrødsmad med en skefuld løg.
  5. Pynt med jordskokkechips efter smag. Server med det samme. Hvis du vil bruge rugbrødsmaden til madpakke, kan du med fordel pakke de sprøde chips ind i lidt folie, og vente med at lægge dem på maden til lige før du skal spise den, så de ikke bliver bløde.

Velbekomme!

 

Den klassiske rullepølsemad i nyt og grønt selskab.

Rullepølsemaden er nok et af de mest velkendte stykker rugbrødsmadder fra den danske smørrebrødsseddel – og en, som både vækker glæde som et flot stykke højt smørrebrød, og som en hurtig klemme til madpakken. Her befinder vi os cirka i midten med denne lækre opskrift, hvor vi topper med de populære syltede rødløg, og giver masser af smag til maden med persillepesto som et grønt ’smør’ på det hjemmebagte rugbrød. Du kan selvfølgelig også bruge rugbrød fra bager eller butik.

Vi har flottet os med tre skiver rullepølse på dette stykke smørrebrød – men det er faktisk helt ok, også hvis du tænker på den slanke linje. For vores rullepølse er lavet på en fint afpudset svinefilet i stedet for det traditionelle brystflæsk. 

Det vil sige, at rullepølsen fra Den Grønne Slagter har et noget lavere fedtindhold end en traditionel rullepølse – faktisk så lavt, at du kan spise op til ca. 7 skiver af vores rullepølse, før du har indtaget den samme mængde fedt som i én skive traditionel rullepølse. Du kan dog også tilberede denne frokostret eller madpakke med Den Grønne Slagter Hamburgerryg i stedet.

 


Tips

  • I denne opskrift på et dejligt stykke smørrebrød med flere grønne elementer har vi smurt det hjemmebagte rugbrød med pesto. Vi bruger persillepesto, fordi persille og rullepølse bare passer super godt sammen. Men der er mange andre muligheder for et lækkert smørbart underlag under salaten. Du kan for eksempel nemt lave en let sennepsmayo ved at røre to tsk let mayonnaise med en tsk dijonsennep. På den måde får du også bragt den klassiske kombination af rullepølse og sennep i spil på en dejlig mild og cremet måde. Du kan også forsøge dig med den lækre tartarsauce med masser af krydderurter og hakkede, syltede garniturer. Hvis du laver en god portion, kan den nemt holde sig i flere dage, og bruges til alt fra salat-creme til ’spread’ i en sandwich.
  • Hvis du har lyst til at prøve et alternativ til de syltede rødløg, hvad så med at forsøge dig med denne opskrift på syltet fennikel? Fennikel har en dejlig lakridssmag, som giver en lækker friskhed på dit smørrebrød.
  • Du kan købe allerede tilberedte rodfrugtchips på pose i butikkerne, men det er faktisk ikke så svært at lave for eksempel jordskokkechips selv. Skrub store jordskokker rene – du behøver ikke at skrælle dem. Skær i 2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Varm planteolie (ikke oliven) op i en lille kasserolle til medium varme, så olien syder, når du kommer en skive jordskok i. Kog skiverne i olien til de er fine lysebrune og sprøde. Giv dem endelig ikke for meget. Drys med lidt salt. Chips er nok ikke hverdagsmad for de fleste, men und dig selv denne lille hjemmelavede luksus som en del af en grøn livsstil en gang imellem. En lækker snack, eller en perfekt topping på en salat.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 84
Energi (kcal) 153 129
Energi (kJ) 639 538
Fedt (g) 5,2 4
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 1,0 0,9
Kulhydrater (g) 17 14
 -heraf sukkerarter (g) 1,4 1
Kostfibre (g) 2,8 2,3
Protein (g) 11 9
Salt (g) 1,5 1,2
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱