Ristet surdejsbrød med Veggie Postej og semitørrede tomater

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Ristet surdejsbrød med Veggie Postej og semitørrede tomater

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk gode skiver surdejsbrød
  • 150 g Den Grønne Slagter Veggie Grøntsags Postej
  • 2 gode håndfulde baby spinatblade
  • 80 g semitørrede tomater
  • 10 stk. cornichon
  • 1 spsk. fintrevet parmesan eller vegan parmesan
  • Et par kviste frisk kørvel
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Rist begge skiver surdejsbrød på begge sider.
  2. Fordel Veggie Grøntsags Postejen på begge skiver brød.
  3. Hak spinaten groft og kom den i en skål.
  4. Hak cornichonerne groft.
  5. Kom cornichons og de semitørrede tomater i skålen sammen med spinaten, og vend det nænsomt.
  6. Smag til med salt og peber. 
  7. Top begge skiver brød med spinatsalaten og drys med parmesan.
  8. Pynt til sidst med frisk kørvel.
  9. Server straks, eller pak ned til madpakke. Pak eventuelt toppingen af spinat, tomater og cornichoner i en lille separat bøtte med et tæt låg.

Velbekomme!

 

Se opskriften som video her:

 

Sprøde brød med lækker plantebaseret postej og søde tomater

Her kan du godt forberede dig på noget af en lækkerbisken – og endda en, der kan bruges til rigtig mange anledninger, hvor lækkerierne skal gå hånd i hånd med en lidt grønnere livsstil. Vi har nemlig ristet godt surbrød, og smurt det generøst med vores 100 procent plantebaserede Veggie Grøntsags Postej, som er baseret på kidneybønner, pastinak, løg, aubergine og champignon – og lækkert smagt til med hvidløg og en masse skønne krydderurter.

Vi har ladet os inspirere af de gode smage fra Middelhavet i vores topping, og lavet et lækkert fyld af cornichoner, semitørrede tomater og spinat. Og til sidst pynter vi af med parmesan og frisk kørvel. Hvis du vil have en 100 procent plantebaseret mad, så brug en vegansk ost.

Med dette stykke smørrebrød har du et rigtig godt bud på et 100 procent grønt element i din madpakke. Men kombinationen af det sprøde brød og de lækre toppings lægger også op til meget mere end en madpakke. Se vores TIPS til, hvordan dit surdejsbrød med postej kan nydes som en lækker hapser til en drink eller forret.

Og brug gerne de sidste rester af dit surdejsbrød til de sprøde madder, og undgå madspild!


Tips

  • Denne lækre mad vil være helt genial som en ’hapser’, som optakt til en hyggelig grill-aften eller bare som en godbid til en drink. Tilbered maden som beskrevet, og skær derefter ud i stænger på tværs af brødet. Så har du en perfekt lille samling af fingermadder, lige til at servere sammen med et glas Greenilicious!
  • Semitørrede tomater har en lækker, blød konsistens, og kan købes i pose eller på glas i en velforsynet butik eller hos en delikatessehandler. Men du kan også meget nemt selv lave noget, der minder om semitørrede tomater, ved at langtidsbage tomater, som du måske alligevel har i huset. Det er en super anledning til at få brugt sine tomater, hvis man har købt rigeligt ind, og gerne vil undgå madspil. Brug halverede cherrytomater eller almindelige tomater, skåret i kvarte, vend dem med olie, lidt salt og et drys sukker, og fordel på bagepapir. Bag i ovnen ved 120 grader i et par timer, eller til tomaterne ser semitørrede ud. Brug med det samme, eller hæld på et skoldet glas med et godt låg, fyld op med lidt olie og stil på køl. Spis tomaterne inden en uge som topping på smørrebrød, som del af et tapasfad eller i en lækker sandwich eller salat. Eller prøv denne opskrift på Grillede peberfrugter i olivenolie.
  • I stedet for at pynte med kørvel, kan du gå 100 procent med på Middelhavsstemningen i denne opskrift, og toppe med en generøs gang frisk basilikum. Vi synes, at den skønne aromatiske smag i basilikummen passer perfekt til den krydrede postej og de lækre, lidt sødlige tomater.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 242
Energi (kcal) 170 412
Energi (kJ) 712 1725
Fedt (g) 4.6 11
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.0 2.4
Kulhydrater (g) 24 59
- heraf sukkerarter (g) 8.9 22
Kostfibre (g) 4.0 9.7
Protein (g) 9 21
Salt (g) 1.2 2.9
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱