Ristet surdejsbrød med silkeskåret kylling og porcheret æg

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Ristet surdejsbrød med silkeskåret kylling og porcheret æg

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

1. Pensl dine surdejsskiver med olivenolie.

2. Rist dem dernæst på en pande indtil de er sprøde og har en fin gylden farve.

3. Gnid efterfølgende et fed hvidløg over brødskivernes overflade. 

4 Skær avokado i tynde skiver.

Pocherede æg: 

1. Kog vand i en gryde sammen med lidt eddike. 

2. Sænk varmen, slå æggene ud i gryden og lad det simre forsigtigt i 3-4 minutter. Æggene må ikke røre siderne af gryden.

3. Tag æggene op med en hulske eller stor ske. 

Servering: 

Kom et tyndt lag med smør på brødskiverne. Top derefter med avokado, silkeskåret skinke, pocheret æg, olivenolie og karse. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. 

 

Se opskriften som video her:

 


Tips

Synes du det er svært at pochere æg? Kog æggene bløde i cirka 6-7 minutter, så får du den samme effekt af en lækker blød æggeblomme, som flyder ud over dit surdejsbrød.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 213
Energi (kcal) 185 394
Energi (kJ) 775 1650
Fedt (g) 10,9 23
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 2,1 4,4
Kulhydrater (g) 15 33
 -heraf sukkerarter (g) 0,6 1
Kostfibre (g) 2,8 6,1
Protein (g) 8 17
Salt (g) 1,5 3,2
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱