Panini med hummus og jægerpølsemed hjemmelavet foccaciabrød

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Panini med hummus og jægerpølsemed hjemmelavet foccaciabrød

  • 2 t. 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Foccacia brød
  • 3 dl lunken vand
  • ½ dl olivenolie
  • 25 g gær
  • 475 g hvedemel, fx Tipo 00
  • 1,5 tsk havsalt
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk friske rosmarinblade
Fyld
  • 150 g hummus fra din lokale grøntmand eller supermarked
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 lille romainesalathoved
  • 12 skiver Den Grønne Slagter Jægerpølse
  • 50 g peppadew (små syltede røde pebre) skåret i mindre stykker
  • ½ salatløg skåret i skiver
Print opskrift

Lun og lækker panini med fyld

Er du på udkig efter en lækker snack eller frokost? Panini er en blanding mellem en toast og sandwich, der typisk fyldes med kød, ost og grønt og grilles i en paninigrill. Og ja - det er lige så fantastisk, som det lyder.

Vores panini med hummus, jægerpølse og frisk salat er den perfekte snack eller frokost til en travl hverdag, eller når du er på farten. I denne opskrift laver vi hjemmelavet foccaciabrød, men du kan også sagtens bruge færdigbagt brød – eksempelvis sandwichbrød, paninibrød eller rugbrød. 

 


Sådan tilbereder du retten

Foccaciabrød

  1. Bland vand og olie.
  2. Tilsæt gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt melet (hold lidt tilbage), og ælt grundigt i 10 min.
  4. Lad dejen hæve i 1½ time med et klæde over på køkkenbordet. Kom bagepapir i en dyb bradepande (ca. 5x22x30cm), og fordel dejen i bradepanden.
  5. Prik huller i dejen med fingrene, og fordel havsalt, rosmarin og olivenolie på dejen.
  6. Lad brødet efterhæve i 60 min.
  7. Bag brødet ved 225 grader i ca. 25 min.
  8. Lad brødet køle af, og skær det i passende portionsstykker til panini/sandwich.
  9. Hvis du har brød tilovers, kan det nemt fryses og gemmes.

Servering

  1. Bland hummus med friskhakket persille.
  2. Skyl salat, og skær løget i skiver og peppadews i mindre stykker.
  3. Flæk brødene, og smør dem med hummus.
  4. Fyld dem med jægerpølse, peppadews, romainesalat og salatløg.
  5. Rist paninierne i en paninigrill eller i en toaster. Evt. kan du riste dem i ovnen.
  6. Servér med det samme.

Velbekomme!

 


Tips

Serveringstips

Hvis du ikke kan få fat i peppadews peber, kan nemt lave dine egne hjemmelavede grillede peberfrugter i olivenolie. Prøv også at bruge dem i salater, på et stykke foccaciabrød eller på en rugbrødsmad med Den Grønne Slagter rullepølse.

Få opskriften på grillede peberfrugter i olie

 

Panini med hjemmelavet hummus

Hvis du enten ikke kan få fat i frisklavet hummus, eller godt kunne tænke dig at prøve at lave din egen, så har vi lige opskrifterne til dig. Prøv vores opskrift på gulerodshummus, som ikke kun har en fantastisk smag, men også har en utrolig smuk orange farve.

Du kan også prøve vores opskrift på rødbede hummus. Den har en lidt mere kraftig smag med en masse dejlige krydderier, og så har den en vidunderlig lyserød farve.

 

Servér foccacia som tilbehør

Denne opskrift på foccacia er ikke kun fremragende til panini, men også til mange andre ting. Prøv den f.eks. som tilbehør til en måltidssalat, hvor den giver en dejlig ekstra fylde. ​

Se alle salatopskrifter

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 411
Energi (kcal) 216 886
Energi (kJ) 902 3708
Fedt (g) 10,8 44
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 1,4 5,6
Kulhydrater (g) 25 105
 -heraf sukkerarter (g) 0,7 3
Kostfibre (g) 2,2 8,9
Protein (g) 5 22
Salt (g) 0,9 3,8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱