Panini med Jægerpølse og hummus

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Panini med Jægerpølse og hummus

  • 2 t. 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FOCCACIA BRØD
  • 3 dl lunken vand
  • ½ dl olivenolie
  • 25 g gær
  • 475 g hvedemel, fx Tipo 00
  • 1,5 tsk havsalt
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk friske rosmarinblade
FYLD
  • 150 g hummus fra din lokale grøntmand eller supermarked
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 lille romainesalathoved
  • 12 skiver Den Grønne Slagter Jægerpølse
  • 50 g peppadew (små syltede røde pebre) skåret i mindre stykker
  • ½ salatløg skåret i skiver
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

FOCCACIA BRØD

  1. Bland vand og olie.
  2. Tilsæt gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt melet (hold lidt tilbage), og ælt grundigt i 10 min.
  4. Lad dejen hæve i 1½ time med et klæde over på køkkenbordet. Kom bagepapir i en dyb bradepande (ca. 5x22x30cm), og fordel dejen i bradepanden.
  5. Prik huller i dejen med fingrene, og fordel havsalt, rosmarin og olivenolie på dejen.
  6. Lad brødet efterhæve i 60 min.
  7. Bag brødet ved 225 grader i ca. 25 min.
  8. Lad brødet køle af, og skær det i passende portionsstykker til panini/sandwich.
  9. Hvis du har brødrester, kan det nemt fryses og gemmes.

SERVERING

  1. Bland hummus med friskhakket persille.
  2. Flæk brødene, og smør dem med hummus.
  3. Fyld dem med Jægerpølse, peppadews, romainesalat og salatløg.
  4. Rist paninierne i en paninigrill eller i en toaster. Evt. kan du riste dem i ovnen.
  5. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Lunt og lækkert - med grønt og Jægerpølse

Er du på udkig efter en lækker snack eller frokost? Panini er en klassiker og er nærmest en blanding mellem en toast og sandwich. Og det er lige så fantastisk, som det lyder.

Vores panini er altså den perfekte snack eller frokost til en travl hverdag, eller når du er på farten. Vi bruger Den Grønne Slagter Jægerpølse, som indeholder 30 % grøntsager, samt en frisk salat. Det er altså en panini, som du kan spise med god samvittighed.

Denne opskrift på foccacia brød er ikke kun fremragende til panini, men også til mange andre ting. Prøv den f.eks. som tilbehør til en måltidssalat, hvor den giver en dejlig ekstra fylde. ​

 


Tips

  • Hvis du enten ikke kan få fat i frisklavet hummus, eller godt kunne tænke dig at prøve at lave din egen, så har vi lige opskrifterne til dig. Prøv f.eks. vores opskrift på gulerodshummus, som ikke kun har en fantastisk smag, men også har en utrolig smuk orange farve. Du kan også prøve vores opskrift på rødbede hummus. Den har en lidt mere kraftig smag med en masse dejlige krydderier, og så har den en vidunderlig smuk lyserød farve. Vigtigst af alt, så er det en helt vildt enkelt måde at få mere grønt ind i retten. Hvis du i stedet ønsker at servere dit hjemmelavede foccacia brød med en lækker salat til, så er gulerodshummus og rødbede hummus et fantastisk tilbehør. Mums!
  • Hvis du ikke kan få fat i peppadews pebre, så kan du skifte dem ud med tyndskårede friske røde pebre, som giver lidt mere friskhed og bid i din panini. Men du kan faktisk også supernemt lave dine helt egne hjemmelavede grillede peberfrugter i olivenolie. Det bliver ikke enklere at lave, og så smager de bare helt utroligt godt. Prøv også at bruge dem i salater, på et stykke foccacia brød eller måske ovenpå på en rugbrødsmad med Den Grønne Slagter rullepølse.
  • Hvis hverdagen ikke lige tillader at bage dit eget foccacia brød, så er der mange andre alternativer. Prøv f.eks. at lave en panini med et godt stykke groft rugbrød. Det giver din panini endnu mere fylde og smager samtidig fremragende.

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.