Madvafler til madpakken
- 25 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2-3 skiver pr. vaffel Den Grønne Slagter Jægerpølse
- 1 pakke mini mozzarella
- 4 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. sukker
- 1 rødløg i små tern
- 1 spsk. finthakket chili
- ½ agurk i små tern
- 20 g smør, smeltet
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. fint salt
- 1,5 dl sødmælk
- 2 æg
- Basilikum
Sådan tilbereder du retten
Agurk- og rødløgsrelish
- Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt løg og chili.
- Lad lagen køle af, vend agurkerne i, og smag til.
- Stil den tildækket på køl i min. 15 min., gerne natten over.
Vafler
- Kom alle ingredienserne i en blender, og blend i ca. 1 min.
- Varm et vaffeljern godt op.
- Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet – dejen skal fordeles helt ud til kanten.
- Bag vaflen ca. 2 min., til den er gylden. Bag de resterende vafler.
Servering
- Anret vaflerne med jægerpølse, relish og mozzarella. Pynt med basilikum, og server.
- Velbekomme!
Tips
Inspiration til madvafler med fyld
Når du skal vælge fyld til dine madvafler, er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan lave madvafler med skinke, eller du kan fylde dem med de pålægsrester, du har i køleskabet. Vafler er en genial måde at få bugt med de grøntsager, du har liggende i køleskabet, og hvis du har en rest pålæg eller nogle kødrester fra aftenen før.
Hvordan laver man vafler?
Vafler er utroligt nemme at lave, som det også kan ses i opskriften her. Det eneste det kræver er, at du har et vaffeljern eller vaffelpande. Et godt tip når du laver vafler er, at du får dem placeret på en rist efter. Placerer du dem på en tallerken eller et fladt bræt, vil de varme vafler danne kondens, så de bliver bløde.
Hvad spiser man til vafler?
Vil du prøve at lave vafler til aftensmaden, kan du servere et lækkert tilbehør til, så du er sikker på, at ingen går sultne fra bordet. Som tilbehør til vaflerne kan du eksempelvis servere et stort fad med grønt og en masse lækre dips.
Prøv grøntsagscrudité
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.