
Kartoffelsalat med grillet kyllingebrystbacon og friterede løgringe
Ingredienser
- 4 skiver Den Grønne Slagter kyllingebryst Grillet
- 4 skiver sprødstegt kalkunbacon, i mindre stykker
- 50 g frisé salat
- Skovsyre
- 400 g små kartofler
- 1 dl cremet basilikum pesto
- 50 g grofthakkede salte mandler
- 100 g zittauerløg i meget tynde ringe
- 50 g rugmel
- ½ l olie til fritering fx rapsolie
- 1 tsk. knust flagesalt
Sådan tilbereder du retten
Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Pil dem, lad dem køle af i koldt vand og halver dem. Vend dem rundt med pesto og mandler – gem lidt mandler til pynt.
Friterede løgringe:
Vend de fugtige løgringe i rugmel. Varm olien op i en gryde til ca. 170 °C. Del løgringene i 2 portioner. Friter løgringene, en portion ad gangen i ca. 2-3 min., til de er gyldne og sprøde. Lad de friterede løgringe dryppe af på køkkenrulle og vend dem med salt.
Servering:
Pluk det midterste af frisésalaten og anret det sammen med kartoffelsalaten, grillet kylling og sprød bacon i dybe skåle.
Pynt med de friterede løgringe, skovsyre og resten af mandlerne.