
Hjemmelavede pitabrød til marinerede bønnesalat og gulerodshummus
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 300-400 g gulerodshummus
- 4 æg
- 2 modne avocado, delt i halve
- 2 spsk nigellafrø
- 50 g skyllet lucernespirer
- 1 ½ dl letmælk
- 1 ½ dl kogende vand
- 25 g gær
- 1 ½ tsk havsalt
- 150 g fuldkornshvedemel
- 250 g hvedemel
- 2 spsk sesamfrø
- 300 g dampede bobby beans eller haricots verts, afkølet
- 300 g bælgede edamamebønner
- 1 rødløg skåret i tynde skiver
- 100 g fintsnittet rødt spidskål
- 1 dl hakket purløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
PITABRØD
1. Bland mælken og det kogende vand sammen i en skål.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen sesamfrø), gem lidt af melet.
3. Ælt det hele grundigt sammen.
4. Stil dejen med et klæde over til hævning i 60 min.
5. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen.
6. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.
7. Rul bollerne flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.
8. Drys med sesamfrø og lad dem hæve i 15 min.
9. Bag pitabrødene ved 250° grader alm. ovn i ca. 7-8 min.
SERVERING
1. Kog æggene i ca. 7 min. så de er smilende
2. Bland bønnerne med de resterende ingredienser og smag til
3. Anret bønnerne på 4 tallerkener sammen med halve smilende æg og halve avocadoer drysset med nigellafrø
4. Pynt med lucernespirer
5. Servér med friskbagt pitabrød smurt med gulerodshummus