Hjemmelavede pitabrød til marinerede bønnesalat og gulerodshummus

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede pitabrød til marinerede bønnesalat og gulerodshummus

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300-400 g gulerodshummus
  • 4 æg
  • 2 modne avocado, delt i halve
  • 2 spsk nigellafrø
  • 50 g skyllet lucernespirer
PITABRØD
  • 1 ½ dl letmælk
  • 1 ½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 1 ½ tsk havsalt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø
MARINEREDE BØNNER
  • 300 g dampede bobby beans eller haricots verts, afkølet
  • 300 g bælgede edamamebønner
  • 1 rødløg skåret i tynde skiver
  • 100 g fintsnittet rødt spidskål
  • 1 dl hakket purløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
Print opskrift

Hjemmelavede pitabrød smager fantastisk og er heldigvis ikke særlig svære at lave. Vi guider dig her i opskriften til, hvordan du laver de bedste hjemmelavede pitabrød. Som fyld har vi lavet en bønnesalat, der sikrer en god mæthed. 


Sådan tilbereder du retten

PITABRØD

1. Bland mælken og det kogende vand sammen i en skål.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen sesamfrø), gem lidt af melet.

3. Ælt det hele grundigt sammen.

4. Stil dejen med et klæde over til hævning i 60 min.

5. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen.

6. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.

7. Rul bollerne flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.

8. Drys med sesamfrø og lad dem hæve i 15 min.

9. Bag pitabrødene ved 250° grader alm. ovn i ca. 7-8 min.

 

SERVERING

1. Kog æggene i ca. 7 min. så de er smilende

2. Bland bønnerne med de resterende ingredienser og smag til

3. Anret bønnerne på 4 tallerkener sammen med halve smilende æg og halve avocadoer drysset med nigellafrø

4. Pynt med lucernespirer

5. Servér med friskbagt pitabrød smurt med gulerodshummus

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Clubsandwich

med kyllingebryst og kalkun

Hamburgerryg med bearnaise-mayonnaise

og grønne bønner

Kikærtesalat med feta, koriander og kyllingebryst

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.