
Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkun bacon
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke test list
- 1 spsk. oliven olie
- 20 G smør
- 3 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 1 løg, grofthakket
- 400 g kartofler i grove stykker
- 200 g grønkål i mindre stykker
- 200 g broccoli i mindre buketter
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 tsk salt
- Sort kværnet peber
- ½ dl fløde (kan udlades)
- 400 g kogte kikærter, drænet
- 1 spsk. oliven olie
- 1 tsk. røget paprika
- ½ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. seasalt
- Ristede kikærter
- Friske små stykker grønkål
- Stykker af kalkunbacon
- Kværnet sort peber
Sådan tilbereder du retten
GRØNTSAGSSUPPE
1. Varm oliven olie og smør op i en stor gryde, sauter hvidløg, timian og løg uden det bruner.
2. Kom kartofler, grønkål, og broccoli i og hæld grøntsagsbouillon på. Lad det koge i 15-20 min. under låg til grøntsagerne er kogte.
3. Blend med en stavblender og smag til med (fløde), salt og peber.
RISTEDE KIKÆRTER
1. Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.
2. Kom kikærter i en bradepande, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og blandes godt sammen.
3. Bag dem ved 200 °C i ca. 25-30 min til de er sprøde. Vend undervejs.
KALKUN BACON
1. Kom bacon strimler på en bradepande med bagepapir.
2. Bag i ovnen ved 200 °C i ca. 10 -12 min.
3. Kom stegt kalkunbacon på et stykke køkkenrulle.
4. Skær det i mindre stykker.
SERVERING
1. Til anretningen serveres suppen i skåle, top med ristede kikærter, små stykker frisk grønkål, bacon i mindre stykker og sort kværnet peber.