Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkun bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkun bacon

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke test list
GRØNTSAGSSUPPE
  • 1 spsk. oliven olie
  • 20 G smør
  • 3 fed hvidløg
  • 4 kviste timian
  • 1 løg, grofthakket
  • 400 g kartofler i grove stykker
  • 200 g grønkål i mindre stykker
  • 200 g broccoli i mindre buketter
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • Sort kværnet peber
  • ½ dl fløde (kan udlades)
RISTEDE KIKÆRTER
  • 400 g kogte kikærter, drænet
  • 1 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. seasalt
TILBEHØR
  • Ristede kikærter
  • Friske små stykker grønkål
  • Stykker af kalkunbacon
  • Kværnet sort peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

GRØNTSAGSSUPPE

Varm oliven olie og smør op i en stor gryde, sauter hvidløg, timian og løg uden det bruner.

Kom kartofler, grønkål, og broccoli i og hæld grøntsagsbouillon på. Koger i 15-20 min. under låg til grøntsagerne er kogte.

Blendes med stavblender, smages til med (fløde), salt og peber.

 

RISTEDE KIKÆRTER

Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.

Kom kikærter i en bradepande, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og blandes godt sammen.

Bag dem ved 200 °C i ca. 25-30 min til de er sprøde. Vendes undervejs.

 

Kom bacon strimler på en bradepande med bagepapir. Bager i ovn ved 200 °C i ca. 10 -12 min.

Kom stegt kalkunbacon på et stykke køkkenrulle. Skær det i mindre stykker.

 

Til anretningen serveres suppen i skåle, top med ristede kikærter, små stykker frisk grønkål, bacon i mindre stykker og sort kværnet peber.  

Kalkunbacon i skiver

Kalkunbacon i skiver

Røget over bøgeflis

Den lækre salte smag af bacon er noget, de fleste holder af. Og med kalkunbacon fra Den Grønne Slagter behøver du ikke gå på kompromis med din sundhed. Vores bacon indeholder nemlig kun 6 procent fedt, og fås både i skiver og i strimler. På den måde, kan du få den gode, men lette baconsmag, uanset om der skal steges bacon på panden eller bruges baconstrimler til eksempelvis pizza, gryderetter eller salater.
Den Grønne Slagter kalkunbacon er lavet af kalkunlårkød, der er saltet og røget over bøgeflis, for at give den fine baconsmag. Vores kalkunbacon er med 18% protein naturlig rig på protein og indeholder samtidig kun 6% fedt

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Grønkålssalat med hamburgerryg, figen og granatæble

Ristet rugbrød med scrambled eggs og Jægerpølse

Proteinsalat med kyllingebryst og chili

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.