Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkunbacon

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøntsagssuppe med ristede kikærter og kalkunbacon

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

GRØNTSAGSSUPPE
  • 1 spsk. olivenolie
  • 20 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 4 kviste timian
  • 1 løg, grofthakket
  • 400 g kartofler i grove stykker
  • 200 g grønkål i mindre stykker
  • 200 g broccoli i mindre buketter
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • Sort kværnet peber
  • ½ dl fløde (kan udlades)
RISTEDE KIKÆRTER
  • 400 g kogte kikærter, drænet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. havsalt
TILBEHØR
  • Ristede kikærter
  • Friske små stykker grønkål
  • Stykker af kalkunbacon
  • Kværnet sort peber
Print opskrift

Når de køligere dage melder sin ankomst, er der intet som en varm og mættende suppe. Denne grøntsagssuppe med kikærter og kalkun bacon sørger for at holde dig varm og smager forrygende. Smag selv.

 


Sådan tilbereder du retten

GRØNTSAGSSUPPE

  1. Varm oliven olie og smør op i en stor gryde, sauter hvidløg, timian og løg uden det bruner.
  2. Kom kartofler, grønkål, og broccoli i og hæld grøntsagsbouillon på. Lad det koge i 15-20 min. under låg til grøntsagerne er kogte.
  3. Blend med en stavblender og smag til med (fløde), salt og peber.

RISTEDE KIKÆRTER

  1. Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  2. Kom kikærter i en bradepande, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og blandes godt sammen.
  3. Bag dem ved 200 °C i ca. 25-30 min til de er sprøde. Vend undervejs.

KALKUNBACON

  1. Kom bacon strimler på en bradepande med bagepapir.
  2. Bag i ovnen ved 200 °C i ca. 10 -12 min.
  3. Kom stegt kalkunbacon på et stykke køkkenrulle.
  4. Skær det i mindre stykker.

SERVERING

  1. Til anretningen serveres suppen i skåle, top med ristede kikærter, små stykker frisk grønkål, bacon i mindre stykker og sort kværnet peber.

 


Tips

Sådan tilberedes kalkunbacon til perfektion

Vidste du, at kalkunbacon også kan tilberedes i airfryer og på panden? Uanset hvilken tilberedning du ønsker, kan du finde inspiration og smagfulde opskrifter i vores guide.

Læs vores stegeguide til kalkunbacon

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 632
Energi (kcal) 68 429
Energi (kJ) 284 1794
Fedt (g) 2,6 17
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 0,8 4,8
Kulhydrater (g) 9 58
 -heraf sukkerarter (g) 1,9 12
Kostfibre (g) 2,3 14,8
Protein (g) 3 16
Salt (g) 0,6 3,6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱