Nem hjemmelavet sandwich med kylling
- 15 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 stk. sandwichbrød med grøntsager
- 6 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk
- 100 g fintsnittet romaine salat
- 1 rødt æble i tynde både
- 1 dl fintsnittet persille
- 50 g grofthakkede soltørrede tomater
- 1 æggeblomme
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. æbleeddike eller hvidvin
- 1 dl smagsneutral olie, fx rapsolie
- 2 finthakkede fed hvidløg
Sådan tilbereder du retten
- Vend alle ingredienserne godt sammen. Vær opmærksom på at få vendt olien, der sidder på tomaterne, godt rundt i salaten.
- Pisk æggeblommen sammen med eddike, salt og peber med en elpisker i ca. 1 min.
- Pisk herefter, lidt efter lidt, olien i, i en tynd stråle. Hvis der kommer for meget olie i ad gangen, skiller den. Smag til med ekstra salt, peber og evt. eddike.
- Smør sandwichbollerne med aioli, skiverne af kyllingepålæg og salaten med æble og soltørret tomat på de smurte sandwichboller.
- Velbekomme!
Tips
Lav clubsandwich med et twist
Tilføj sprød bacon til opskriften, så har du pludselig et nyt take på en clubsandwich. Den klassiske sandwich kan laves på mange forskellige måder. Du kan også gå en anden vej og kaste dig ud i en vegetarisk version.
Opskrift på vegetarisk clubsandwich
Gør din sandwich endnu grønnere
Vores opskrift på hjemmelavet sandwich er lavet med kyllingebryst, men du kan sagtens bruge andre slags fyld. Vil du gerne have en grønnere version af retten, kan du skifte kyllingeskiverne ud med et vegetarisk alternativ.
For eksempel vores Veggie Sandwich-skiver
Lav dine egne smagskombinationer
Der findes mange måder at eksperimentere med smagene på. I stedet for aioli kan du også bruge en anden dressing eller dip. Små ændringer kan gøre smagsoplevelsen helt anderledes.
Prøv denne friske grønne persillepesto
Ønsker du inspiration til ydderligere sandwich opskrifter?
Vi har samlet et opskriftsunivers, der er spækket med lækre variationer af sandwich opskrifter til frokosten og madpakken. Uanset om du er til de velkendte klassikere eller gerne vil prøve noget nyt, så er der masser af gode smagsoplevelser og spændende fyld at udforske.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 320 |
Energi (kcal) | 223 | 713 |
Energi (kJ) | 932 | 2985 |
Fedt (g) | 16.1 | 52 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 1.5 | 4.7 |
Kulhydrater (g) | 16 | 51 |
- heraf sukkerarter (g) | 6.4 | 20 |
Kostfibre (g) | 2.8 | 8.9 |
Protein (g) | 5 | 17 |
Salt (g) | 0.9 | 2.9 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.