Nem grønkålssalat med kyllingfyld af rosenkål, granatæble, valnødder og appelsin

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Nem grønkålssalat med kyllingfyld af rosenkål, granatæble, valnødder og appelsin

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

SENNEPSDRESSING
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Kværnet peber
Print opskrift

Sprød og farverig grønkålssalat

Denne farverige og fyldige grønskålssalat med granatæble er den perfekte frokost, der både tilfredsstiller øjne og mund. Grønkål og rosenkål danner salatens bund, og så har vi tilføjet saftigt pålæg af kyllingebryst med chili, der giver salaten fylde og et stærkt pift. Det syrlige element i salaten består af granatæble, der også kan erstattes af røde bær eller æbler – alt efter sæson. Oveni har vi tilføjet appelsin og knasende valnødder, der fuldender salaten med sprøde elementer.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl og snit grønkål fint.
  2. Pil blade af rosenkålen.
  3. Bank granatæblekerner ud af et halvt granatæble ved at slå på skallen med en grydeske, mens du holder det halve granatæble over en skål, så kernerne falder ned i skålen. Befri kernerne for resterne af den gule hinde, der sidder omkring dem.
  4. Hak valnødder groft.
  5. Skær skallen af appelsinen, og skær kødet af i fileter.
  6. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i et lille bæger.
  7. Bland alle ingredienser sammen til grønkålssalaten. Vend dressingen i.
  8. Top med stykker af kyllingepålæg på salaten.
  9. Anret i en madpakke eller på en tallerken. Pak evt. et pitabrød til madpakken.
  10. Velbekomme!

 


Tips

Dips til grønkålssalat med kylling
Vil du opgradere denne smukke salat til et solidt aftensmåltid, skal du bare supplere op med lækkert tilbehør! Prøv for eksempel at tilberede en lækker, cremet bønnedip af hvide bønner, som et skønt og smagfuldt supplement til salaten.

Nyd dippen ved siden af salaten, og brug pitabrødet – som du eventuelt kan skære i små lagkagesnitter og riste sprødt i ovnen – til at dyppe i bønnemosen. Vildt lækkert – og en hyggelig måde at spise på.

Se opskrift på hvid bønnemos

 

Grønkålssalat med granatæble som tilbehør
Her i opskriften serveres salaten som et måltid i sig selv, men du kan også sagtens servere den som et tilbehør. Faktisk er der mange ting, der passer til grønkålssalat. Du kan eksempelvis skifte kylling ud med små frikadeller eller servere salaten som en del af et større buffetbord.

Prøv vores små frikadeller

 

Inspiration til andre salater

Du kan dykke ned i vores opskriftsamling og lad dig inspirere af de mange farverige salater. Uanset om du er på udkig efter en ny drejning på en gammel favorit eller længes efter at prøve noget helt nyt, har vi noget for enhver smag.

Prøv vores mange andre salater

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 382
Energi (kcal) 200 763
Energi (kJ) 836 3193
Fedt (g) 10.3 39
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.1 4.2
Kulhydrater (g) 21 79
- heraf sukkerarter (g) 4.3 16
Kostfibre (g) 2.7 10.3
Protein (g) 7 26
Salt (g) 0.6 2.3
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱