Grøn Bowl ”To Go” med kalkun

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøn Bowl ”To Go” med kalkun

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 300 g kogt quinoa eller fuldkornsris
  • 100 g spidskål i strimler
  • 100 g hytteost
  • 100 g kogte majskolber, skåret fra kolberne
  • 100 g Den Grønne Slagter Sandwich Kalkunbryst
  • 20 g hvidløgs spirer
  • 20 g ristet sesamfrø
  • 5 g rød chili i tern
  • 10 g frisk koriander
Print opskrift

 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Vælg et glas eller en bowl med et tætsluttende låg. Du får det flotteste og mest autentiske ’Bowl-look’, hvis du vælger en lidt bred skål. Bemærk at denne opskrift er til to personer – så der er til to madpakker, eller til at spise den ene portion med det samme, og pakke resten i en bowl til dagen efter.
  2. Skær kalkunbryst i strimler
  3. Skær spidskålen i fine strimler
  4. Fordel kogt quinoa eller fuldkornsris i bunden af beholderen.
  5. Fordel kalkunbryst, spidskål, hytteost, majs, hvidløgsspirer og chili i tern i små bunker oven på quinoaen og pynt med sesamfrø og koriander.
  6. Server bowl’en med det samme, eller pak den sammen og til på køl til senere brug som madpakke.

Velbekomme!

Den grønne Bowl, der har taget verden med storm!

Måske er du allerede stødt på de populære bowls, hvor masser af lækre, sprøde grøntsager og andet fyld som for eksempel saftig kylling fordeles i små, lækre bunker oven på ris eller andre former for kogte korn eller frø? Alt ligger naturligvis i en skål – og det er det, der har givet retten sit navn!

Bowls kendes også under navnet Poké Bowls, og kommer faktisk fra Hawaii! Her bliver den fristende bowl med ris og grøntsager for det meste toppet med rå fisk, men vi synes, at lækker kylling eller kalkun er mindst lige så godt. Og hvis du så vælger vores gode, nøglehulsmærkede produkter, så er det endnu nemmere at tilberede den lækre, alsidige frokost.

Denne bowl er en sjov og lækker måde at komponere en lidt grønnere og sundere frokost på. Men du kan også opgradere retten til en skøn aftensmad med masser af farve og smag! Og hvis du vil være sikker på, at retten kan gøre det ud for et aftensmåltid, så kan du servere disse lækre søde kartofler a la Hasselback til. Husk at lave rigeligt – så kan du nemlig bruge resterne i en salat med for eksempel kyllingebryst – eller måske i denne sandwich med rullepølse og søde kartofler! Middagsrester er nemlig både nemme og lækre elementer i en god madpakke.


Tips

  • Der er frit valg på alle hylder, når du skal vælge pålæg til din bowl! I denne opskrift har vi brugt kalkunbryst, men rigtig mange af vores andre pålægstyper passer rigtig godt ind i en poké bowl. Prøv for eksempel Grillet Kyllingebryst – eller vælg den vegetariske løsning med vores Veggie Pålæg med peberfrugt.
  • En bowl kan indeholde snart sagt alle de grøntsager, du har i køleskabet eller på frys. Det eneste, du skal tænke på, er at skære i små, mundrette bidder. Tænk for eksempel gulerødder skåret i tændstiktynde strimler, peberfrugt i tern, en fast mango i tern, avocado i tern og dryppet med citron – og så får du lige et smart fif her: hvis du bruger ærter, så hæld dem bare frosne på din bowl inden du lægger låg på. Så kan de frosne ærter nemlig holde din madpakke kold og lækker!
  • Hvis du har lyst til at give din bowl ekstra smag, så kan du vende ris eller quinoa med lidt dressing, inden du lægger det i skålen. Marinér din quinoa i citron og olivenolie med lidt salt – eller rør en lækker asiatisk-inspireret marinade af soja, sesamolie og et nip sukker til dine ris. 

 

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱