Fuldkornspita med haydari og sandwich kalkunbryst

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Fuldkornspita med haydari og sandwich kalkunbryst

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Snit spidskålen fint.
  2. Lun og flæk pitabrødene, og lad det afkøle lidt.
  3. Fordel haydari i begge pitabrød.
  4. Kom skiver af Den Grønne Slagter Sandwich Kalkunbryst med 30% grønt i pitabrødet.
  5. Top med snittet spidskål og frisk koriander, og drys med sort kværnet peber.
  6. Server med det samme, eller pak ind i madpakkepapir for at bevare saftigheden.

Velbekomme!

 

Pita med kalkun - et super populært valg.

Skal aftensmaden være nem, enkelt og grøn, så er et fyldt pitabrød et virkelig godt bud. Du kan fylde din pita med utroligt mange forskellige ingredienser, og denne populære ret er virkelig nem at variere. I denne opskrift har vi valgt at bruge en fuldkornspita, som giver en mere fyldig og sundere pita. Kombineret med en af de mange typer pålæg fra Den Grønne Slagter bliver det endnu nemmere for dig at sammensætte et godt og grønt måltid, så du kan give dig selv en lidt sundere hverdag.

Den Grønne Slagter Sandwich Kalkunbryst, som indeholder 30 procent grønt, gør sig godt som fyld og giver en dejlig smagfuld pita. Det gør samtidig måltidet lidt grønnere, og du får en rigtig god smag fra kalkunen. Vores Sandwich Kalkunbryst er naturligvis Nøglehulsmærket - og så smager det bare supergodt!

Kender du Haydari? Det er en lækker cremet blanding af fetaost, peberfrugt, persille, hvidløg og olie. En meget velsmagende spread i en flot orange farve. Du skal en tur i din lokale grønthandler eller delikatesse for at få fat i den lækre smørelse. Du kan dog også bruge alternativer – se under sektionen ’Tips’.
Vi har også toppet pitaen af med frisk koriander, som vi godt ved deler vandene. Men vi synes altså, at det smager fantastisk! Hvis du er en af dem, der ikke holder lige så meget af koriander, som vi gør, så drys for eksempel med mynte eller persille over den færdige pita. De grønne krydderurter giver lige det sidste til pitaen.

Ud over at være en genial aftensmad, så er pita også et hit til en lækker madpakke. Hvis dem, du smører madpakke til, skal have pita med på madpakken, eller du selv skal på farten, så kan du lave en hyggelig saml-selv-pita. Du kan pakke fyldet i små bokse og skære brødet hjemmefra.

 


Tips

  • Kan du ikke få fat i haydari, eller ønsker du at prøve et alternativ, så har vi opskrifterne til dig. Prøv eksempelvis vores opskrift på baba ganoush. Baba ganoush er lavet på aubergine og en masse fantastiske krydderier. Det en fremragende måde at få listet lidt ekstra grønt i pitabrødene. Baba Ganoush kan også bruges som dip og tilbehør til andre retter. Hvis aubergine ikke lige er dig, så prøv vores opskrift på hvid bønnemos. Det er meget nemt at lave og giver en super cremet konsistens og smag til din pita.
  • Hvis du godt kunne tænke dig at give din pita endnu mere fylde, så prøv vores opskrift på ristede kikærter. De ristede kikærter får en helt fantastisk tekstur og en dejlig krydret smag, som passer perfekt i din pita. Kikærter indeholder desuden protein og giver en god mæthedsfornemmelse.
  • Til et godt og tilfredsstillende måltid skal man selvfølgelig også have noget lækkert at drikke. Hvad med at prøve vores opskrift på en smuk gul juice, som vi kalder Solopgang? Den er smækfyldt med frugter og grøntsager, så du kan nyde den med god samvittighed. Eller måske du skal prøve vores fantastiske juice, Greenilicious. Her får du en lige så grøn juice, som den ser ud. Den er nemlig fyldt med frugt, grøntsager og salat, så du kan få tanket godt op på energidepoterne

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.