Fransk kartoffelsalat med veggie-schnitzel

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Fransk kartoffelsalat med veggie-schnitzel

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 300 g Den Grønne Slagter Veggie Schnitzel
  • 300 g kogte kartoffler
  • 150 g radiser
  • 2 stk. forårsløg
  • 2 spsk. kapers
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 dl hakket persille
  • 2 spsk. purløg
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber
  • 1 håndfuld frisésalat
Print opskrift

Vegetarisk sommermiddag med klassisk tilbehør 

Leder du efter en lækker vegetarisk sommer-ret? Så skal du prøve denne opskrift på fransk kartoffelsalat med veggie schnitzel. I den franske kartoffelsalat har vi kombineret møre kogte kartofler med saftige radiser, friske forårsløg og kapers, alt sammen bundet sammen af en lækker dressing af mayonnaise, dijonsennep, revet citronskal og urter.  

For at gøre måltidet ekstra lækkert, serverer vi det sammen med sprøde, gyldne veggie-schnitzler, der tilføjer en skøn kontrast af smag og teksturer til retten. Prøv den selv, og oplev harmonien mellem den klassiske sommersalat og de smagfulde vegetariske schnitzler.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skær de kogte kartofler i to eller fire stykker, afhængigt af størrelsen.
  2. Skær radiserne i mundrette stykker, og hak forårsløgene fint.
  3. Hak kapersene groft, og rør dem op med mayonnaise, dijonsennep, revet citronskal, hakket persille, purløg, salt og friskkværnet sort peber.
  4. Bland kartoflerne med radiserne, forårsløgene og dressingen.
  5. Steg veggie schnitzlerne på pande eller i ovnen.
  6. Lad veggie schnitzlerne stege i ca. 10-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Servér veggie schnitzlerne med den franske kartoffelsalat og en lille håndfuld frisesalat til.
  8. Pynt evt. af med ekstra urter.
  9. Velbekomme!

 


Tips

Rester er vejen til kreativ madlavning

Selvom madlavning ofte handler om at skabe noget nyt, bør rester ikke undervurderes. De åbner nemlig døren til kreativitet i køkkenet. Hvis du har kogte kartofler til overs fra dagen før, er det ikke blot ekstra fyld i køleskabet – de kan derimod bruges i et hav af forskellige retter og tilbehør, for eksempel denne franske kartoffelsalat eller en luksus-kartoffelmad.

Det er dén slags innovation og opdagelse, der gør madlavning til en ægte fornøjelse. Så næste gang du har rester i køleskabet, så tænk på dem som komponenter, der kan give liv til nye, lækre smagsoplevelser.

 

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱