Croissant med Silkeskåret Skinkesamt dijonmayo, ost og purløg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Croissant med Silkeskåret Skinkesamt dijonmayo, ost og purløg

  • 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Dijonmayo
  • 2 tsk. dijonsennep
  • ½ dl creme fraich
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Bland dijonsennep, creme fraiche, mayonnaise, salt og friskkværnet sort peber sammen.
  2. Hak purløg fint.
  3. Lun eventuelt croissanterne kort på en brødrister eller i ovnen. De skal ikke tage farve – bare få lidt varme og sprødhed.
  4. Flæk de sprøde croissanter, fordel dijonmayonnaisen på croissanterne og fyld med ost, silkeskåret skinke og purløg.
  5. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Sprød croissant med lækkert fyld af silkeskåret skinke

Nogen vil måske mene, at 1980’erne her har ringet og gerne vil have deres fyldte croissanter tilbage... Vi griner og siger, at dem kan vi SAGTENS spise selv!

Croissanter med fyld af hønsesalat eller rejesalat blev et kæmpe hit i 1980’erne, og hånden på hjertet var kombinationen af smørbagt bagværk og mayonnaisesalat måske også lige på kanten til det lidt solide. Men godt smagte det altså...

Her har vi gentænkt 80’ernes kulinariske superhit, og har lettet lidt på dressingen, og lader skinken stå alene med en enkelt skive ost. Og det står dig naturligvis frit for at supplere med en god portion grøn, sprød salat som tilbehør til croissanten.

Retten er en virkelig nem løsning, hvis du skal se et par venner til en let bid en aften eller over en frokost. Og der er masser af muligheder for at variere fyldet, for eksempel med silkeskåret kylling. Se vores Tips nedenfor for ideer til variationer.


Tips

  •  I denne opskrift har vi brugt croissanter i almindelig størrelse, og det passer til en lækker frokost til en særlig anledning. Men hvad med at prøve at servere de lækre croissanter med skinke som en lille tapas eller snack til et glas vin? Prøv at se, om du kan finde croissanter i ministørrelse og lav så 8 små serveringer i stedet for de fire, der her er opskrift til. Du skal blot halvere osteskiverne, og ellers gøre præcis som beskrevet. Hvis du har lyst til et ekstra grønt indslag som en del af din snack-servering, så kan du forberede dette fad med crudité og en lækker edamame dip.
  • Hvis du har lyst til at lave din fyldte croissant om til en super lækker lille varm anretning, hvad så med at forvandle den til verdens mest luksuriøse Parisertoast?? Flæk croissanten, smør den tyndt med dressing, og fyld den med skinke og ost. Læg nu den lukkede croissant ind i et varmt panini-jern eller en toastmaskine, og varm igennem til osten er smeltet. En supersyndig sandwich med den sprøde croissant og den smeltede ost – mums! Denne måde at tilberede crosissanten på er rigtig god, hvis du står med et par croissanter fra dagen før, som har mistet deres sprødhed. Hvis du får dressing til overs, så gem den til andre sandwiches eller som dip til grøntsager. Server eventuelt et par blade grøn salat med lidt olie-eddikedressing på, eller måske bare en håndfuld cherrytomater.
  • Vores silkeskårede skinke passer perfekt til denne opskrift, fordi skinke, ost og sennep bare kan noget i fællesskab. Men du kan nemt variere det pålæg, du bruger, hvis du har lyst til andre smage. Prøv for eksempel den lækre variant, der hedder silkeskåret kylling. Og når du nu er i gang med at lave om på tingene, hvorfor så ikke gå all in på den klassiske kylling-bacon-kombination? Erstat osten med en skive ristet kalkunbacon, og skift sennep i dressingen ud med en halv teskefuld mild karry. Suppler gerne med et par sprøde blade af romaine-salat, og så har du en super lækker og velsmagende croissant med kylling, bacon og karry!

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱