Banh Mimed Veggie Sandwich-Skiver

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Banh Mimed Veggie Sandwich-Skiver

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 4 skiver Den Grønne Slagter Veggie Sandwich-skiver
  • 2 stk. sprøde franske mini-baguette
  • 1 gulerod
  • ¼ kinaradise
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. mørk sesamolie
  • 2 spsk. god vegansk mayonnaise
  • En lille håndfuld friske korianderblade
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Giv baguetterne en tur på brødristeren, hvis de ikke er helt sprøde.
  2. Flæk brødene halvvejs igennem som til hotdogs.
  3. Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler, enten med en kniv, eller med et mandolinjern med julienne-skær (tændstik-tynde stænger).
  4. Skrub kinaradisen ren og skær den i ligeledes tynde strimler.
  5. Kom gulerodsstrimlerne og kinaradise-strimlerne i en skål sammen med eddike, sukker og
  6. sesamolie.
  7. Vend det nænsomt rundt, og lad det trække i 2 minutter.
  8. Smør brødene med mayonnaise og kom Veggie Sandwich-skiverne i brødene.
  9. Fordel grøntsagerne i brødene og top med frisk koriander.
  10. Server straks, eller pak i madpapir til en lækker og frisk madpakke.

Velbekomme!

Små, lækre Banh Mi sandwiches med hilsen fra Vietnam

Kender du de populære Banh Mi sandwiches fra det vietnamesiske køkken? Her får man virkelig det bedste fra to verdener – med sprøde baguettes fra det franske køkken og friske krydderurter og sprøde grøntsager fra det asiatiske køkken. Vi har brugt gulerod og kinaradise – eller daikon, som den også kaldes – for optimal sprødhed, og vendt grøntsagerne i en lækker marinade af eddike, sukker og sesamolie. 

Særligt den sidste ingrediens, den mørke sesamolie, som laves på ristede sesamfrø, er virkelig med til at få smagen af Asien ind i dit køkken. Hav gerne en flaske stående i køkkenet, og brug olien til at smage dine asiatiske marinader, salater og wokretter til med.

I det vietnamesiske køkken kan man næsten ikke få nok af de mange, aromatiske krydderurter, der sætter deres præg på maden. Derfor får man ofte serveret en lille tallerken med små buket af krydderurter, som man frit kan forsyne sig af til maden – for eksempel som koriander, mynte og basilikum. Det kan vi kun anbefale!

Banh Mi sandwiches kan traditionelt indeholde alle mulige former for kød eller pålæg, og vi giver nogle ideer til variation nedenfor i tips. 

Vi håber, du bliver vild med de små, lækre Banh Mi’s som både kan gå til en madpakke eller en fyldig snack – og som for eksempel kan nydes sammen med en skøn, frisk juice som vores Greenilicious cocktail – så er du sikret et lækkert, friskt og lidt grønnere mellemmåltid!


Tips

  • I denne opskrift har vi brugt vores Veggie Sandwich Skiver, som har en dejlig mild smag, en fast struktur og giver en god pålægsoplevelse – og de er helt vegetariske. Du kan også prøve vores Veggie Pålæg med peberfrugt, som er dejligt krydret med peberfrugt i flere farver. Hvis du har lyst til kød i din sandwich, er sandwichen også lækker med fyld af for eksempel Kyllingebryst med et lille strejf af chili – eller vores Kalkunbryst med 30% grøntsager.
  • Denne opskrift er inspireret af det asiatiske køkken, særligt det vietnamesiske, som er kendetegnet ved, at det bugner af friske grøntsager, sprøde konsistenser og lækre, aromatiske krydderurter. Har du lyst til flere lækkerier fra Østen, så prøv for eksempel Banh Mi med Kyllingebryst med Chili eller Vietnamesiske forårsruller med Veggie Pålæg.
  • Er du også vild med lidt ’hotness’ i din sandwich? Så skal vi have fat i chilien! Chili kommer i alle styrker – fra en let kildren til den rene ildebrand i munden – du bestemmer helt selv, hvor du gerne vil være! Men der er masser af muligheder for at spice din sandwich op. Hak lidt frisk rød chili i sandwichen, dryp lidt af den milde, søde chilisauce fra flaske, eller tag fat i den populære Sriracha Sauce, som er lavet på chili, eddike, salt og hvidløg, og som giver en lækker, afrundet stærk chilismag i maden. Dryp den for eksempel oven på mayoen i denne opskrift.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 257
Energi (kcal) 125 322
Energi (kJ) 523 1345
Fedt (g) 3.4 9
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.5 1.2
Kulhydrater (g) 21 54
- heraf sukkerarter (g) 7.3 19
Kostfibre (g) 1.0 2.5
Protein (g) 3 8
Salt (g) 0.7 1.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱