Avocado-toast med Veggie Bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Avocado-toast med Veggie Bacon

 • 20 min.
 • 4 personer

Ingredienser

AVOCADO-BLANDING
 • 2 modne avocadoer
 • 1-2 tsk. citronsaft
 • ½ tsk. spidskommen
 • 1 stor spsk. creme fraiche, alternativt Cheasy fraiche 5%
 • Salt
 • Peber
TOAST Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

AVOCADO-BLANDING

 1. Del avocadoerne i to på langs og fjern stenene. Skrab indholdet af avocadoen ud med en ske og kom det i en skål.
 2. Mos avocadokødet sammen med creme fraiche og smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.

TOAST

 1. Steg Veggie Bacon på en varm pande med lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side, til skiverne er sprøde.
 2. Tag skiverne af varmen og skær de sprøde skiver i grove stykker.
 3. Anret de ristede brødskiver med avocado-blandingen, top med de halverede cherrytomater, karse og sprøde Veggie Bacon – og giv din avocado toast et skud friskkværnet sort peber inden servering.
 4. Server med det samme, og dryp gerne med lidt citron, så avocadoen ikke bliver misfarvet..

Velbekomme!

 

Verdens mest populære smørrebrød – med fornemmelsen af bacon

Der er vel næppe noget stykke smørrebrød eller nogen sandwich, der har fået så meget opmærksomhed som den super populære avocado toast! Alene på Instagram ligger der flere millioner af slagsen og ser lækre ud i flotte grønne farver. Og det er ikke uden grund, for ideen om at lægge det cremede grønne frugtkød på enten surdejsbrød eller ristet rugbrød er bare rigtig god.

Det geniale ved avocadotoast er, at du kan garnere dine madder med et væld af lækre ingredienser. Her har vi valgt at bruge vores lækre sprødstegte skiver af Den Grønne Slagter Veggie Bacon for en ekstra fyldig smag. Og så topper vi med cherrytomater og karse for friskhed. Du kan også toppe med finthøvlet fennikel eller tynde bånd af agurk. Eller syltede rødløg.

Det gør opskriften vegetarisk, fordi vores Veggie Bacon er 100 % plantebaserede, og dermed er opskriften lige spot on til de kødfrie dage. De er fremstillet af blandt andet kartoffel- og ærteprotein, og er et rigtig godt og noget grønnere alternativ til bacon. Så bare lang til på denne og andre opskrifter, hvis du savner et strejf af bacon i din hverdag, men hellere vil spise lidt grønnere.

Mange synes måske, det er svært at finde på grønt smørrebrød, hvad enten det skal ende i madpakken, eller om smørrebrødet skal spille hovedrollen på dit frokostbord, men det problem løser vi her med denne opskrift på en vegetarisk madpakke.


Læs mere om tilberedning af Veggie Bacon og mest stillede spørgsmål her

 


Tips

 • Den Grønne Slagter Veggie Bacon er et 100 % plantebaseret produkt. Og hvis du også ønsker at gøre denne opskrift 100 % plantebaseret, så kan du erstatte creme fraichen i avocado-blandingen med en plantebaseret yoghurt eller en teskefuld tahin (sesamsmør) og en skefuld kold vand eller citronsaft. Du kan også helt udelade creme fraichen.
 • Hvis du har lyst til en endnu mere fyldig avocadotoast, så top den åbne sandwich med et nystegt spejlæg, og nyd den lune blomme, der blander sig med Veggie Bacon og avocado. Mums!
 • Ristet surdejsbrød er en rigtig ’treat’ at bygge sin avocado toast på. Men hvis du har lyst til en servering med endnu mere bid, så kan du sagtens lave din avocado toast på rugbrød. Brug gerne rugbrød med masser af fuldkorn og kerner. Og rist endelig dit rugbrød, så det får masser af knas og konsistens – og en skøn, toastet smag, der passer perfekt til den bløde avocado.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱