Mette Marie portræt 2

Mette Marie Lei Lange, 39 år, @mmleilange

 

  • Hvorfor giver #lidtgrønnere mening for dig i relation til både livstil og mad?

Fordi den signalerer et ønske om forandring på en, for mig, troværdig måde. Det er de små forandringer, der tæller, og det handler ikke om på nogen måde at være fanatisk. Jeg er meget et vanemenneske, og jeg elsker, når det lykkes for mig at få nye, gode vaner, men det skal ske med et positivt fortegn - ikke som et dunk i nødden.

Det er de små, fine initiativer, der fører til små, forandrende succesoplevelser i dagligdagen, og det fører, i min oplevelse, på sigt til mere af samme skuffe.

 

  • Hvorfor skal man indføre en #lidtgrønnere livsstil?

Jeg kan kun tale for mig selv :-)

Jeg vil gerne leve lidt grønnere, dels fordi jeg snart runder de 40, så jo sundere jeg lever, des friskere er jeg, des bedre samvittighed har jeg, og des længere får jeg vel egentlig lov til at blive her.

Jeg synes, en god måde at indføre en #lidtgrønnere livsstil er ved at tage udgangspunkt i nogle af de små ting i ens hverdag, som man gør ofte. Så vil man jo se mange bække små løbe sammen. 

Man skal indføre en #lidtgrønnere livsstil, fordi det føles godt! 

  • Hvordan indfører du små skridt og hverdagstiltag for at give en #lidtgrønnere hverdag?

Jeg tager udgangspunkt i noget, jeg ved, jeg kan lide og noget, der er godt, og så prøver jeg at finde et overlap. Min mand og jeg har brugt kassen på en ny blender, fordi den er seriøst badass til at blende smoothies, og så kan den selv finde ud af at vaske sig op. Vi elsker begge to at starte dagen med grønne smoothies, men vi gjorde det for sjældent, fordi vores blender ikke ville samarbejde og i øvrigt stod uopvasket i håndvasken resten af dagen. Nu spiller det bare, så nu får vi mange flere grøntsager hver dag, end vi gjorde tidligere.

Jeg tager i øvrigt affaldssortering meget seriøst, jeg går flere ture og gør mig umage med at få mere bevægelse ind i min hverdag. Jeg laver desuden madplan hver søndag, og her er vi begyndt at operere med en ugentlig fiske-dag og mindst én ugentlig vegetardag. Jeg er jyde og vant til kød, men når jeg sætter barren lavt på den her måde, får jeg løbende små successer, og det giver drivkraft til at indføre flere forandringer.

Mine unger går i skole en lille kilometer fra os, og jeg er begyndt at løbe ved siden af deres cykler, når jeg afleverer dem om morgenen. På den måde er jeg allerede godt i gang med de gode tiltag inden, at klokken overhovedet er blevet 8 om morgenen, og det føles ret fantastisk!

OG så kan jeg virkelig anbefale at anskaffe sig en hund - den giver anledning til mange gode gåture!

 

  • Hvad giver en #lidtgrønnere livsstil dig i hverdagen?

Det giver god samvittighed og velvære, fordi det er ting, der er godt for mig. Desuden giver mit øgede fokus på at leve #lidtgrønnere løbende inspiration til andre små forandringer. Initiativ fordrer initiativ, og når det sker af lyst, smitter det.

 

  • Hvad er dine bedste råd til at fastholde de gode rutiner i et længere perspektiv?

At være realistisk. Underpromise, overdeliver! Det handler ikke om at sætte en masse nye dogmer, restriktioner og forventninger op for sig selv på én gange. De gange, jeg har forsøgt mig med det, er jeg efter en måneds tid faldet med et brag, og det har endt med at hænge mig ud af halsen, hvilket jo avler negative følelser omkring projektet, og det må siges at være kontraproduktivt.

Mit bedste råd må være at tage udgangspunkt i sin egen hverdag og de ting, man gør hver eneste dag. Hvordan kan de “tweakes”, så de bliver #lidgrønnere?

Emma Martiny portræt lille

Emma Martiny, @emmamartiny

 

"Tilsæt revet gulerod og/eller squash til havregrød. Det smager af kage til morgenmad, men er en god måde at starte dagen lidt grønnere."

 

Læs mere om hvordan @emmamartiny inkorporerer de grønne rutiner i hendes hverdag her

hello_sofie portræt lille

Sofie Bøcher Lindquist, @hello_sofie

 

"Husk pauserne i hjemmearbejdet. Jeg kan godt komme til at spise frokosten ved siden af computeren og får ikke den pause. I stedet kan man tage klapsammen i hånden, stikke podcast i ørerne og gå 20-30 min, som er den tid, man alligevel ville have holdt pause på jobbet."

 

Læs mere om hvordan @hello_sofie inkorporerer de grønne rutiner i hendes hverdag her