Grøntsagsleksikon

Squash

Squash er faktisk ikke en grøntsag, men derimod et umodent bær, selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud. Squash er en del af græskar-familien, og man kalder også squash for courgette eller zucchini. Squash kommer som oftest i både en grøn og gul variant.

Tilberedning

Squash er rigtig nem at tilberede, og vi har samlet et par måder, du kan gøre det på herunder.

Bagt squash
Squash er rigtig god at bage. Skær squashen i skiver, drys med salt og lad dem trække i 10 minutter. Tør vandet af skiverne, dryp dem med lidt olie og bag squash-skiverne i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter. Drys dem med lidt parmesan, og bag skiverne videre i 4-5 minutter, indtil osten er gylden. Server de bagte squash som tilbehør til et stykke kylling.

Grillet squash
Squash er også nem at tilberede på en grill. Skær squashen i skiver på langs, og pensl dem med lidt olie. Grill squash-skiverne i ca. 5 minutter, indtil de er møre. Vend squash-skiverne i en marinade på olie, timian, hvidløg, citronsaft, salt og peber. Servér med frisk feta på toppen.

Sprødt squashbrød
Squash og brød er også rigtig lækkert. Skræl squashen i tynde strimler, og drys dem med salt. Dup dem tørre, og bland strimlerne sammen med cheddarost og hvidløg. Fordel squash-strimlerne på et par naanbrød, og bag dem, indtil de er gyldne og sprøde. Spis squashbrødene som de er, eller servér dem til en lun porresuppe.

Grønne råd

Få dem friske
Friske squash skal være faste og må ikke have rynket skind.

Smager godt sammen med
Squash har en meget mild smag, så squash fungerer allerbedst sammen med lidt kraftigere smage fra fx hvidløg, timian, feta, kylling, rosmarin og mange andre.

Opbevaring
Squash opbevarer du bedst udenfor køleskabet ved en 8-10 grader.

Sæson
Squash har sæson fra juli til oktober.

#lidtgrønnere tip

Squash er også velegnet i både brød og kager.